I low carb världen så har oopsies blivit populära! Upphovsskaparen är denna tjejen.
Variationerna är många!! Man kan ha brödet som bröd, pizza, rulltårta, tårta etc. Bara variera med kryddor och sötma!
Konsistensen är lätt och luftigt och kan givetvis inte mäta sig med riktigt bröd men är ett trevligt substitut!
Oopsies 6 stycken (<1 kolhydrat per bröd)
3 stora ägg
85 g philadelphiaost
nypa salt
Separera gulorna från vitorna. Vispa äggvitorna hårt med en nypa salt. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med 85 g philadelphiaost (original).
Vänd ner äggsmeten försiktigt i vitorna . Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i 150 grader ca 30 minuter.
Till burgarna hade jag:
1 person
Halv gul lök
Två tomatskivor
Majonnäs
Fransk senap
Sallad
Två skivor ost
Tacosås bredda på brödsidorna
125 g nötfärs + skvätt grädde, tacosås, lökpulver, salt och peppar stekt till biff.
Burgarna serverade jag med Cole slaw. MUUUUUUUUUUUMS!!!!!!!
Jag blev SÅ mätt!! Och detta kommer jag absolut äta fler ggr och även prova lite variationer med oopsiebröden.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
27 kommentarer
Stor glädje att kunna baka bröd utan att ”älta”, knåda eller kavla (ont i axlar, armbågar och händer)
så jag väldigt glad, ser fram emot att köpa hem ingredienserna och sätta igång. Kärran
Var på studentfest i våras o åt en rulle med räkor o rökt lax ”gegga” och jag skulle kunna tänka mig att det var något liknande ”bröd” i rullen. Kanske värt att prova i alla fall. Det var typ gående bord med en massa mat, o allt var typ GI då dom äter det. OK, det fanns vitt bröd också för den som ville ha ;)) Men guuuud så gott det var! Kanske tom måste be om recepten!
Ja fast var det GI så äter man ju bröd ;)) GI och low carb är inte samma sak, så det var nog tunnbröd om de äter efter GI 🙂 Men fråga och hör!!
Då äter dom Low Carb ;)), för dom äter inte bröd. Det var lite fluffigt o kändes som om det var mycket ägg. Gott var det i alla fall =))
Aha! Säkert oopsies då!! :))
Läste samtalet mellan dig och Kcalo så jag tänkte bara kolla lite ang antalet bröd för denna sats. Tänkte baka imorgon och det är nåt som jag vanligtvis inte gör så jag är ganska novis när det gäller sånt här…;)
Alltså! Blir det 6 bröd? Räcker det att jag klickar ut smeten eller ska jag bre ut den lite också?
Blir galen om jag inte får äta en macka snart till frukost. Börjar få halsbränna av all kesella och bär…haha och jag som bara hållt på en vecka…
Ja fördela fyllningen till 6 större ”plättar”. Jämna ut dem lite,
Konsistensen tycker jag eg passar bättre till efterätter, om man tex struntar i saltet så tror jag de är supergoda till en typ av rulltårta!
Har dom i ugnen just nu!! ska bli spännande att smaka sen…:)
Nu har jag bakat och smakat helt OK i min smak. Dessa bröd kommer jag att göra smörgåstårta till mig då min son fyller år. Och dom andra får som vanligt..
Tack Åse för detta goa tips
Jisses… mina är i ugnen nu… (fick ca 14 av denna satsen) och dom blir SÅ STORA hahaha. Som sagt… detta ska bli spännande =)
Inte av receptet här ovan? De blir bara 6 st stora som en polarrondell ungefär.
Nej du har så rätt så rätt… jag gjorde dom mkt mindre än så, därför det blev fler. Men nu vet jag ju storleken så då kommer det bli 6 stycken nästa gång! 🙂
Kom just på en fråga. Kan man frysa dessa? Spontant känner jag att man inte kan det pga osten men hoppas jag har fel 🙂
Sen undrar jag en annan sak… e rätt tså personligt men jag frågar ändå. Fick du problem med ”nummer 2:andet” i början på detta? :S
ja man ska kunna frysa dem, har ej provat själv.
Nej min mage har fungerat jättebra, bajsar små hårda pluppar för att vara väldigt personlig, haha!
Hahaha okej! Känns bra att veta att man inte e ensam då 🙂 Men antar att det kanske går bättre om man dricker vatten vilket jag är rätt dålig på. Ska testa dessa oopsiesarna nu till laxen vi ska ha till maaad 🙂 Dom ser ut som små bröd, var dom som bröd i konsistensen oxå? Ska bli spännande att se 🙂
Kände att det var dax att göra ngt åt vikten… Har altid hittat inspiration på din sida även om jag aldrig VV:at. Nu blev jag ännu gladare eftersom jag tidigare ätit LC och varit så nöjd och glad på denna kost och tänkte fortsätta med den. problemet jag hade förra omgången var att hitta recept och motivation. Det är såå skönt att slippa sockersuget på denna kost. Är superglad att jag surfade in på din sida då du lägger ut så nmkt smaskiga recept – och fina bilder. Idag sätter jag i gång!
De här blev godare än de med keso och pizzakrydda…mer neutrala liksom, och funkar utmärkt som ”macka” oxå, jag åt en med smör och salami på…testade även med leverpastej och gurka då jag var sjukt sugen på det…MUMS, så tack för tipset tillbaka 🙂
Din burgare såg jättegod ut oxå!
Har jag aldrig hört talas om 🙂 så det här måste man prova någon gång 🙂
Vilket bra tips! Måste helt klart testas!
Tack!!!
superbra tips!! ännu nåt jag ska testa!
Tackar!!
Det ser supergott ut. Undrar om man kan ha det brödet som vanligt bröd oxå? Det borde väl funka liksom.
Det ser ju hur gått som helst ut 😉 och hennes efterrätter mums.
Kram Teres
Detta ska jag testa .En fråga tog du 2 bröd?..
nu ska jag skriva lista så mannen får handla allt inför ”starten” *ler*
Tack Åse för allt som du delar med dig..
Japps tog två bröd 🙂
Lycka till vännen nu, det kommer du klara galant!!
Jag vill bara säga att du är grymt duktig och inte ska du tänka så på vikten längre. Du är så snygg som du är. Och den innre skönhet du har lyser så igenom. kram malin
Vad du är SÖT! tack!