Mexikansk kycklingpaj

av Åse

God morgon på er!

Ännu en vacker dag! Vi hade som tur är lite regn i går! Inte mycket och det blev fint sedan men det var ingen strålande sol i går. Jag har två möten i stan idag så jag funderar på att ta på mig sköna promenadskorna och gå ner för en skön promenad om 50 minuter.
Just nu sippar jag på min AVC drink som jag ser börjar bli riktigt poppis på instagram! Så roligt!! Det är viktigt att stötta lever, njurar, vårt avgiftningssysten, tarmen och lugna kroppen.

Över till dagens recept!
Detta är nog den godaste familjepajen jag vet! Skalet är så klart lågkolhydrat och glutenfri (mitt vanliga recept på pajdeg)
Jag undviker riven ost i påse, förutom när jag använder riven mozzarella till fathead degen! Godast (och man undviker onödiga tillsatser)

Detta receptet påminner om  Annorlunda kycklingpaj som finns i min första bok ”Viktminskning med LCHF” men är lite uppdaterat. Så otroligt gott! Ett gott alternativ till tacofredag.

1 köpt grillad kyckling, 1 gul lök och ca 250 g wokgrönsaker.
Det går givetvis bra att använda färska grönsaker efter tycke och smak! Detta är en snabbvariant att använda frysta grönsaker som frästs i kokosolja.

Pajskalet förgräddas ju först, sedan fylls det med kycklingen och grönsakerna.

Äggstanningen! Mumma! Den häller jag över sedan!
Ägg, creme fraiche, tacokrydda,tomatpuré,  tamarisoja, salt och riven cheddar.

Spicemasters tacokrydda är bra! Ekologisk och utan socker etc. Givetvis är det enkelt att göra egen tacokrydda  också men jag har ofta några påsar Spicemaster hemma för snabb matlagning!

Voila! Godingen är klar!
Jag serverade den med en halloumisallad med kronärtskockshjärtan och oliver. Dressing: olivolja, vit balsamvinäger och salladskrydda.

Till det lite tacotillbehör!

kycklingpaj-lchf

Här kommer receptet! Detta måste ni prova!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mexikansk kycklingpaj


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

Pajdeg:

6 dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrön
2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1,5 tsk salt
60 g smör
2 ägg

Fyllning:
1 grillad kyckling
1 gul lök, finhackad
250 g wokgrönsaker
kokosolja att steka i

Äggstanning:
2 dl creme fraiche
3 ägg
1 påse tacokrydda
2 tsk salt
1 msk tomatpuré
1 msk tamarisoja
ev. sriracha eller annan het chilisauce
3 dl riven ost


Instruktioner

Börja med pajdegen: Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i 22 cm pajform eller springform och nagga botten med gaffel.
Grädda skalet i 175 gr i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 gr.
Fräs grönsakerna och löken i oljan tills de ser klara ut. Blanda med strimlad grillad kyckling. Fyll skalet.
Rör ihop ingredienserna till äggstanningen och häll över kycklingen. Vik aluminiumfolie över pajkanten så bränns den inte. Grädda i ca 25 minuter.

  • Kategori: paj

11 kommentarer

Ina Nygren 14 augusti, 2019 - 22:03

Gjorde denna paj ikväll och bjöd på. Första gången och den var goood😋

Svara
Åse 26 augusti, 2019 - 11:28

Åh vad roligt att höra Ina! KRAM <3

Svara
Anna 2 januari, 2020 - 14:55

Tack för tips! Måste passa på att tipsa om Garants ekologiska tacokrydda som jag tycker är den godaste jag har provat. Den är också utan socker (och salt).

Svara
Åse 2 januari, 2020 - 14:59

Åh men tack för tips! Ska ha tacofrittata ikväll och funderade på om jag skulle orka slänga ihop egen tacokrydda eller inte. Spicemasters är inte längre en favorit! Då köper jag den på Willys! 🌟

Svara
Pamela 12 oktober, 2018 - 19:47

Nu har vi provat pajen och den var smaskig. 🙂 Men jag blev lite osäker på om det även skulle vara grädde i då det är med vispgrädde på bilden längre upp.

Svara
Linda Griffin 9 juni, 2018 - 20:39

Vi gjorde denna ikväll till kvällsmat. Så himla god!! Tack för receptet ❤️






Svara
Pernilla 1 juni, 2018 - 10:04

Tack Åse för ännu ett toppenbra recept! Jag gjorde pajen igår och hela familjen åt med god aptit.

Svara
Anna H 30 maj, 2018 - 15:07

Måste prova! Paj e ju vädret bra sommarmat å jag använder alltid ditt recept på pajdegen. Inte altid det fibns mandelmjöl hemma å då har jag bytt ut det mot lite solrosfrön, havregryn osv. Fynkar typ med allt. 😂😂 Måste tipsa om Garant ekologiska tacokrydda. Den e min favorit.

Svara
Martina 29 maj, 2018 - 20:51

Mums, ser galet gott ut! Gör du alltid bara mat för en dag eller brukar du dubbla dina recept? Tänker att ni ju är så många i din familj och tex detta receptet är ”bara” för 6 personer.

Svara
Åse 29 maj, 2018 - 21:26

Jag gör oftast mat för 8-12 personer så det blir rester över =) Men vi är 6 personer i familjen och detta räckte till alla + en matlåda.

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.