Kycklingfilé under vitlökstäcke med potatisgratäng

av Åse

4 portioner á 9 pts

Kycklingarna:
4 kycklingfiléer (jag köper alltid guldfågelns)
2 dl 8% fraiche
100 g creme bonjour vitlöksost light
4 vitlöksklyftor

Potatisgratängen: (4,5 pts per portion)
(ursprungligt recept från Nigella Lawson – byt ut mot vispgrädde och standardmjölk vid festiga tillfällen)
1 kg mjöliga potatisar
2,5 dl mellanmjölk
2,5 dl Milda Mat Extra
0,5 gul lök
0,5 msk salt
25 g mini lätta

Kycklingen: Rensa kycklingfilén från sträng och annat och rör ihop fraiche, vitlök och ost till en röra.
Spraya en ugnsfast form med lite olja och lägg i kycklingen, klicka ut röran jämt ovanpå.
Gratinera i ugn på 225 grader i ca 30 minuter.

Gratängen: Skala potatisen och skär dem i bitar om cirka 1 cm. Lägg potatisen i en stor kastrull tillsammans med mjölken, grädden, löken, den pressade vitlöken och saltet.
Låt allt koka tills dess att potatisen mjuknat. Var försiktig så gräddröran inte bränns! Rör ofta och sänk värmen så det bara småputtrar.
Smöra en gratängform och häll i potatisblandningen. Klicka över det resterande smöret och ställ in gratängen i ugnen på 240 grader i 15 minuter eller tills dess att gratängen bubblar och ytan är gyllenbrun.
Låt gratängen vila 10-20 minuter innan servering.
IMG_1611

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

17 kommentarer

Barban 11 januari, 2008 - 19:34

provade kycklingen häromdagen men jag gjorde egna klyftpotatis till i stället för gratängen, supergott! blir ett favvorecept som kommer att lagas ofta!

Svara
Cathrin 9 januari, 2008 - 21:46

Hej! Som vanligt så lockar du med goda recept och jag måste följa trenden och testa detta snart. Kul initiativ du tagit med utmaningen,kommer dock inte att hänga på själv då jag är med i flera andra utmaningar och det räcker gott 😉 men jag ska följa er och hålla tummarna! Kram Cathrin

Svara
Angel 9 januari, 2008 - 20:15

Det här låter jättegott. Måste absolut prova det någon gång

Svara
Laila 9 januari, 2008 - 18:58

Hej hopp!! I iverns hetta blev det lite fel…gjorde först och läste sen att man inte får skriva in tidigast fredag…sorry:-(

Kan man ta bort det på något sätt?
Är kanon glad idag….trallalaalaa

Kram Laila

Svara
Åse 9 januari, 2008 - 14:09

Registrera dig kan du ju göra redan nu men inte skriva in resultat förrän på fredagen, du kan registrera veckans resultat tom söndagen, sen blir det nästa vecka. Så: Alla skriver in veckans resultat tidigast fredagarna men kan göra det tom söndagen, sen blir det ju ny vecka.
Nej det är inga problem med ny mail. Så länge du kan komma in med ditt användarnamn och lösen så.

[quote comment=”15103″]undrar över registreringen, om jag inte kan regga på en fredag, skriver jag på torsdagen eller lördagen i stället? Eller måste jag vänta med att skriva in tills nästa fredag igen?

jag har krångel med min mail, så jag har bytt, ställer det till problem? Användarnamnet är samma…[/quote]

Svara
ullebulle 9 januari, 2008 - 13:38

undrar över registreringen, om jag inte kan regga på en fredag, skriver jag på torsdagen eller lördagen i stället? Eller måste jag vänta med att skriva in tills nästa fredag igen?

jag har krångel med min mail, så jag har bytt, ställer det till problem? Användarnamnet är samma…

Svara
susanne f 8 januari, 2008 - 21:27

Hej
Har nu skickat ett mail att jag vill registrera mig, eller jag kanske redan har registrerat mig….
Hur som helst väntar jag på ett mail från dig….

Svara
Mia 8 januari, 2008 - 11:23

Jag, igen =) NU FUNKAR DET!!!!
KRAMIZZ

Svara
Mia 8 januari, 2008 - 09:54

Det lät supergott! Tyvärr har jag fortfarande inte fått igång min mail =( MEN jag har kommit igång med pointsen, och det är ju huvudsaken!!
KRAM Mia

Svara
Tryfflan 8 januari, 2008 - 08:12

Alltså, detta blir en given rätt på lördag 🙂

Svara
Cathrine 8 januari, 2008 - 00:20

Oj, det såg jättesmarrigt ut! Men just nu är det GI som gäller för mig för att få bort sockersuget, men kycking med vitlökstäcke och en smarrig sallad till så fungerar det även för mig 🙂

Svara
tina 7 januari, 2008 - 21:56

mums!

Svara
Anci 7 januari, 2008 - 20:01

Har hittat till din blogg nyligen (vilken tur!!).Gillar dina recept och att du lagar ”vanlig” mat.Ska följa dig i bloggen för inspiration för att bli av med ca. 5kg.Låter kanske inte mycket men för mig är det det som behövs för att jag ska känna mig smal och inte ”små mullig”.

Svara
Nadja 7 januari, 2008 - 15:46

Mums vad gott det ser ut….jag blir riktigt hungrig. Något till helgen kanske…

Svara
Liz 7 januari, 2008 - 13:48

Åhh så gott 🙂 ..det kanske man ska ta och laga när vi firar förlovningsdag 🙂

Tack för tipset!:)

Svara
Maria 7 januari, 2008 - 13:25

MMMMM låter smaskigt, noterar och ska handla för en god måndagmiddag!:)

Svara
Barban 7 januari, 2008 - 11:00

Låter supersmarrigt, skall genast prova!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.