Chokladpannacotta med jordgubbscoulis

av Åse

Hej Darlings!
Toooorsdag
Humöret är på topp! Nymålade turkosa naglar och min ACV drink nästan uppdrucken – pepp pepp 🤟🏻


Jag ska träna strax, tar intervaller på löpbandet och supersets överkropp, nu jefvlar ska energin maxas inför våren! 👊🏻
I går var det lillördag och vi passade på att fira vår bröllopsdag som vi hade i måndags. Vi var lite trötta efter helgen så vi åt och drack lite extra gott i går istället.
Jag gjorde en chokladpannacotta på 70% peruansk choklad och jordgubbssås – Till det mitt rosa favoritbubbel: Louis Bouillot.


Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chokladpannacotta med jordgubbssås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g choklad av bra kvalitet
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ev. 1 msk björksocker eller lite steviadroppar om man vill ha det sötare
  • 1 nypa salt
  • Jordubbscoulis:
  • 2 dl frysta jordgubbar
  • 1/2 citron, saften
  • 1 gelatinblad

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter
  2. Koka upp grädden och låt sjuda någon minut. Dra åt sidan och vispa ner vaniljpulver, salt och bryt ner chokladen. När allt är smält rör ner den mjuka gelatinet.
  3. Häll upp i glas och ställt kallt sammanlagt minst 2 timmar.
  4. Efter 1 timme, gör coulin: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Värm jordgubbar i saften av 1/2 citron och när jordgubbarna är mjuka mixa med stavmixer till slät sås. Rör ner gelatinbladet. Häll över chokladen och ställ kallt.
  5. För vitchokladgarnering: Smält lite vit choklad och spritsa till en slarvig trekant på bakplåtspapper, låt stelna.
  6. Servera med en klick grädde i glaset.

Kika in senare, har en smarrig enkel kötträtt till er!

P&K

12 kommentarer

Gudrun Ederfors 18 augusti, 2019 - 17:52

Jättegott, en ny favvo

Svara
Ina 15 mars, 2018 - 21:38

Här sitter jag och sipprar på ett par glas rosé och känner mig lite låg. Min mormor somnade in igårnatt och jag satt med henne då. Höll hennes hand och kind,. Avslutet blev precis som jag hade önskat… just her and me! Vi stod varann väldigt nära . Går in på din blogg och läser ordet jefvlar… HAHAHA… länge sen jag hörde det… det fick mig att skratta till… TACK fina du för det❤️… känner mig faktiskt lite gladare 😂… tänk att så lite kan göra så mycket ibland… har beställt dina fina champagneglas 😊. Kram påre!!

Svara
Åse 16 mars, 2018 - 10:00

Hej hjärtat ❤️ Beklagar så! *Kramar om* Vilket fint slut hon fick med dig vid sin sida..
Haha härligt att jag fick muntra upp dig lite! Många många många kramar Ina!

Svara
Stina 15 mars, 2018 - 15:01

Vad är ACV-drink? Berätta!
Jag provade spenat o äppelcidersmootien i dag efter fasta. Vill gärna ha fler tips!😄😄

Svara
Åse 15 mars, 2018 - 15:22 Svara
Ylva 15 mars, 2018 - 14:48

Hej! Läser då och då din blogg och skulle uppskatta om du inte avslutar varje mening med ett utropstecken. Det blir jobbigt att läsa texten och uppfattas som lite skrikigt.
Du gör såklart som du vill i din blogg men det är ett önskemål.

Svara
Åse 15 mars, 2018 - 15:26

Hej! Du har rätt, det är min blogg och mitt uttryckssätt 🙂 Det är dock en kraftig överdrift att jag avslutar varje mening med ett utropstecken, men jag gillar utropstecken – så sant! 😉 Ledsen att det stör dig.

Svara
Marianne 15 mars, 2018 - 14:27

Men jisses så gott det ser ut. Det får man nog testa. Här har du allt lyckas få till det på bilderna med de fina glasen med bubbel och den läckra pannacottan till. Ser riktigt läckert ut👌

Svara
Ingrid Stenberg 15 mars, 2018 - 12:54

Chokladpannacottan ser så god ut. Måste prövas men de glasen som du serverar ditt rosa favoritbubbel är så jättefina, var kommer de ifrån?

Svara
Åse 15 mars, 2018 - 12:57

Hej de finns länkade i inlägget där hittar du även rabattkod! =)

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.