En toast skagen är ju något av det godaste! Älskar det!!! Men vitt bröd undviker jag ju alltid.
Men med min formfranska så blir det plötsligt möjligt igen!

2 portioner

3 skivor formfranska
500 gram räkor med skal eller ca 160 gram utan.
1/2 dl majonnäs (gör gärna egen!)
1/2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche
2-3 msk finhackad dill
saften av 1/2 citron
1/2 rödlök
salt, svartpeppar

Grovhacka räkorna och blanda sedan med övriga ingredienser. Låt stå kallt om du inte serverar med en gång.
Smörstek brödet och lägg sedan varsin skiva på två tallrikar, röran ovanpå och sedan avsluta med en halv skiva ovanpå. Jag hade sedan stenbitsrom, citron, gurka och en dillkvist på (glömde vid fotograferingen så kom på sedan)

IMG_1471

 

IMG_1484

 

Till detta drack vi ett SÅ GOTT VIN! Wow!!!!
Ett riktigt gyllengult Chenin Blanc dvs The Bernard Series Old Wine Chenin Blanc.
Vinet är jäst på franska ekfat MUMS!
”Doften bjuder på rikligt med tropisk frukt som ananas samt päron, honung och vanilj. Smaken är torr och frisk. Frukten är syrlig med ananas och persika. Fylliga ton av honung och vanilj från faten. Passar till fisk- och skaldjursrätter med krämiga tillbehör som tex. en härlig smörsås. Serveringstemperatur: 8°C”

Detta vinet rekommenderar jag varmt! Passade perfekt till min toastskagen! Och supersnygg flaska eller hur!?

Kan beställas här

 

I samarbete med Vinguiden.com, omdömet är mitt personliga

IMG_1480

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Print