Toast Skagen LCHF

En toast skagen är ju något av det godaste! Älskar det!!! Men vitt bröd undviker jag ju alltid.
Men med min formfranska så blir det plötsligt möjligt igen!

2 portioner

3 skivor formfranska
500 gram räkor med skal eller ca 160 gram utan.
1/2 dl majonnäs (gör gärna egen!)
1/2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche
2-3 msk finhackad dill
saften av 1/2 citron
1/2 rödlök
salt, svartpeppar

Grovhacka räkorna och blanda sedan med övriga ingredienser. Låt stå kallt om du inte serverar med en gång.
Smörstek brödet och lägg sedan varsin skiva på två tallrikar, röran ovanpå och sedan avsluta med en halv skiva ovanpå. Jag hade sedan stenbitsrom, citron, gurka och en dillkvist på (glömde vid fotograferingen så kom på sedan)

IMG_1471

 

IMG_1484

 

Till detta drack vi ett SÅ GOTT VIN! Wow!!!!
Ett riktigt gyllengult Chenin Blanc dvs The Bernard Series Old Wine Chenin Blanc.
Vinet är jäst på franska ekfat MUMS!
”Doften bjuder på rikligt med tropisk frukt som ananas samt päron, honung och vanilj. Smaken är torr och frisk. Frukten är syrlig med ananas och persika. Fylliga ton av honung och vanilj från faten. Passar till fisk- och skaldjursrätter med krämiga tillbehör som tex. en härlig smörsås. Serveringstemperatur: 8°C”

Detta vinet rekommenderar jag varmt! Passade perfekt till min toastskagen! Och supersnygg flaska eller hur!?

Kan beställas här

 

I samarbete med Vinguiden.com, omdömet är mitt personliga

IMG_1480

Kommentarer

  1. Olivia säger

    Tack för massa bra recept! Slutade på lchf för att jag hade dålig fantasi, men när jag hittade din blogg tog jag upp denna livsstil igen. Har gått ner 2 kilo på 5 dagar, och är supernöjd!

  2. Linda säger

    Åse, bra svarat på CF’s kommentar. Finns väl ingen anledning att kommentarer sånt som är helt individuellt. Jag tänker prova att göra en likadan med två kg räkor för att jag älskar räkor, min bästa väninna tänker prova med 25 räkor för hon gillar inte räkor så mkt… Ja ni fattar …
    Formfranskan blev fantastiskt gott! Just nu följer jag din 6-veckorsmeny från kokboken:-) du är bäst!

  3. ~ Maria ~ säger

    Wow! Tack för att du delar med dig av ett sådant fint recept, blir till att testa i helgen.

    Puss!

  4. CF säger

    ..men nog skall man använda ett helt kg räkor till två portioner och den mängden ”gegg”, och gärna låta dem gå i hela. :-)

  5. Patricia säger

    Ser gott ut:) ska prova detta:) har du bakat brödet eller finns det att köpa i vanlig mataffär?? Med vänlig hälsning,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Current ye@r *