När jag lade om kosten så brukade jag ofta göra Pones, ett av de första LCHF brödrecepten som cirkulerade runt. Här är receptet jag postade då.
Jag hade glömt bort de där bullarna när jag såg att Maja som instagrammar som Majaslchf, brukade göra dem.
Så i dag blev det en laddning till frukost! Jag hade faktiskt glömt hur goda de var! Väldigt neutral smak och perfekt för er som är allergiska mot mandel eller som inte gillar kokosmjölsmaken.

Här är receptet jag brukar göra:

5-6 stycken bullar

5 ägg
2 dl pofiber
1½-2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 krm salt
50 g smält smör
En skvätt grädde (2-3 msk)

Vispa äggen fluffiga, smält smöret och blanda ihop med grädden. Blanda de torra ingredienserna och häll först ner smör/gräddblandningen sedan de torra ingredienserna. Låt svälla i ca 5 minuter.
Klicka ut på bakpappret och forma sedan till bullar med fuktade händer. Jag ”bollar” dem från hand till hand tills de blir släta. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter tills de fått fin färg.

 

IMG_1932
Än har jag inte tröttnat på tulpaner! Inte sedan jag lärde mig hur de ska skötas, tack vare er! Nya vasen från DAY Home

 

IMG_1939

IMG_1941

IMG_1944
Vårigt grön tallrik från RBA (finns bla hos Cervera)