Pepperoni Pizza LCHF

Hej på er!
Vi är fortfarande i städtagen, undervåningen + tippen gjordes i går och i dag är det ovanvåningen.
Jag avskyr att ha en ovanvåning! Vårt hus är stort och vi har 8 rum + stor hall så det är en hel del att se över. Alla barnen har sina rum på ovanvåningen och det innebär dels att det är skönt att inte se allt de ställer till med men det innebär också att det är svårare att underhållsplocka.
Så nu ska vi rensa ut typ 50% av deras leksaker, söndriga leksaker och leksaker de växt ifrån och ge de hela leksakerna till barn som behöver de bättre. Sedan blir det en tur till IKEA. Soffa + soffbord är utbytta och istället ska vi köpa en stor gosig matta + sittsäckar att ha framför TV:n i deras allrum.

Hur som haver, i går blev det pizza här hemma och det blev så gott! Vi äter så sällan pizza här hemma så varenda gång jag gör det säger både barnen och Daniel ”Åh detta var den goooodaste pizzan du gjort!” haha
Men jag håller med, detta blev så gott!

Degen är min vanliga som jag alltid gör numera men jag adderade till 2 msk bakprotein och 1 tsk bakpulver också, blev om något en ännu bättre pizzdeg!

1 plåt

Deg
4 ägg
0,75 dl vispgrädde
1 msk fiberhusk
0,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk bakprotein
1 tsk bakpulver
Lite salt
100 g riven västerbottensost

Topping
Pizzasås
Riven Mozzarella
Pepperoni salami
Grön paprika
Tunnskivade färska champinjoner
skivade svarta urkärnade oliver
pizzakrydda + svartpeppar

Vispa ihop ägg och grädde. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vispa sedan ner. Rör till sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på en plåt. Eftersom jag inte vill ha min deg för platt så brer jag inte ut degen till kanterna.
Grädda i ugn ca 15 minuter i 175 g.
Bred pizzasåsen på bottnen och strö sedan rikligt med mozzarellaost på. Toppa sedan med övriga ingredienser och svaluta med att strö lite mer mozzarella ovanpå (inte för mycket)
Grädda sedan i 225 grader i ca 15 minuter.

IMG_6223

IMG_6226

IMG_6233

Kommentarer

 1. Therese säger

  Åhhh så god denna var. Äter inte lchf, men är glutenintolerant. Äter i princip aldrig pizza för dom glutenfria tycker jag inte om, även om jag bakat själv på glutenfritt mjöl. Denna är ju glutenfri och supergod! Kommer göras till alla här hemma i fortsättningen :)

 2. Ulla säger

  Är bakproteinet du använder här utan bismak? När jag använder det i ”silverpåsen” ditt tips för länge sedan, så får jag någon konstig bismak på brödet, trots att mängden jag använder är liten. Ibland när man bakar bakpulverbaserat matbröd behövs det en extra puff, tycker jag.

 3. ☆ G.E ☆ säger

  Ännu en gång galet gott! Vem ville ens ha köpepizza?
  Att äta kolhydratsnål kost gör det möjligt att äta kl 14.00, gå till gymet, träna i en och halv timme, sedan gå till affären och handla (på tom mage) ingredienser till pizzan samt en del bröd odyl till övriga familjemedlemmar. Laga mat i lugn och ro, inget småätande (WOW) och avnjuta en god middag i lagom stor portion kl 20.30. Drygt sex timmar utan mat men ändå nöjd och glad. I´m amazed! Det hade sett ut på ett helt annat sätt med kolhydrater i kosten… Tidigare hade jag med en frukt i väskan även om jag skulle gå ut i 20 minuter. Alltid hungrig ca 2-3 timmar efter en måltid. Att kunna hålla sig mätt är enskilt en anledning att äta mindre kolhydrater.
  Det är värt hur mycket som helst att du delar med dig av din kunskap och alla tips och du har slagit in det i ett otroligt inspirerande fodral med vackra bilder och god smak! Bloggen är jättefin och ett fantastiskt verktyg! ☆

  • säger

   Jag gör oftast utan bakpulver, vågar påstå att det gör varje till eller från, vill man ha högre bröd så drar man inte ut smeten till kanterna.

 4. Yvonne S Ed säger

  Hej! Städning kan vara jobbigt, men det är väldigt skönt när det väl är gjort! Vi har så fräscht här hemma nu när vi städat ut julen, gjort fint och köpt fräscha tulpaner.
  Pizzan ser fantastiskt god ut. Jag har inte gjrot pizza sedan jag började med LCHF, men det ska jag verkligen prova.
  Vi bygger själva och bygger enplans. Vi är inte 20 längre! Det är praktiskt och lättskött, man får tänka till när man väljer materialen.

  Må så gott!
  /Yvonne

 5. säger

  Jag är uppvuxen i enplanshus och min pojkvän i ett hus med två våningar. Jag vill helst bara ha en våning när det väl blir aktuellt med hus, dels på grund av städning, men också för att jag har jobbat i handikappomsorgen och sett många som inte längre kan ta sig upp på övervåningen. Min pojkvän är dock helt inne på tvåvåningshus så vi får väl se hur det blir :D

 6. Lena H säger

  Åh ser supergottigt ut med pizza, inte så ofta man äter det heller :)….en fråga, vita mattallriken var underbart fin, var har du köpt den?

 7. Catrine säger

  Åhh ser fantastiskt gott ut….har precis börjat följa din blogg och måste säga att jag blir hel inspirerad att börja äta LCHF ….igen. Jag är en LCHF periodare -kan man väl kalla mig….dvs äter LCHF kost (och mår superbra på det) i perioder som brukar vara i några månader (-med viktnergång på köpet)…men ledsnar efter ett tag för jag har tyckt att det blir så enahanda och samma mat hela tiden OCH döless på ägg :/ och med fyra barn i familjen ska det ju passa dem också -om man inte vill laga fler maträtter varje måltid och det vill jag INTE….så nu blir det nya tag här :) Ska prova alla dina recept -dom ser ju helt fantastiska ut. Ha en bra dag….slit inte ut dig med all städning ;) …men visst är det SKÖNT att få rensa ibland :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *