Pepparkakskladdkaka- glutenfri & sockerfri

av Åse

Här kommer ett recept på en väldigt smarrig kaka utan mjöl och socker.
Pepparkladdkaka! MUMS! jag lovar att denna gör succé hos era gäster.

012A3086

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pepparkakskladdkaka glutenfri, sockerfri


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 ägg
  • Sötning motsvarande 1 1/2 dl socker – jag föredrar Nick’s!
  • 150 g smör
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1 msk Santa Maria pepparkakskryddor
  • 12 msk ekologiskt kakaopulver – min favorit (blir mycket godare smak, mindre beska)
  • 1 tsk vaniljpulver

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Vispa äggen tillsammas med sötning, det ska bli riktigt luftigt.
  3. Smält smöret.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten så det blandas ordentligt. Börja med mindre mängd kakao och smaka av först. Häll smeten i en smord form. Jag sätter bakplåtspapper över bottnen i en springform och spänner sedan ringen runt plattan.
  5. Grädda i ca 8-10 minuter. Smeten ska inte vara fast men inte för dallrig heller.
  6. Låt kakan stå kallt i några timmar så den sätter sig – gärna över natten.
  7. Servera gärna med lingongrädde.

Noteringar

  • Per portion: 282 kcal, 7 g protein, 3.4 g kh, 26 g fett

Nutrition

  • Serving Size: 8
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

39 kommentarer

Ginger bread cookie mud cake | MatFysik 15 december, 2015 - 17:18

[…] Original recipe found on this great Swedish blog http://56kilo.se/pepparkakskladdkaka/ […]

Svara
Åse 6 december, 2015 - 18:07

Vad använde du för sötning? Vilken kakao?

Svara
Frida 6 december, 2015 - 14:20

SUPERGOD!!! Så glad att jag hittade det här receptet eftersom jag jämt gjorde vanlig pepparkakskladdkaka runt juletid förr 🙂

Svara
Åse 6 december, 2015 - 16:18

vad roligt att höra!! =)

Svara
Cecilia Berg 5 december, 2015 - 17:40

Kör du ugnen på varmluft
200 grader?
Mvh/Cecilia

Svara
Åse 6 december, 2015 - 00:07

Nej använder jag varmluft så står det alltid det i receptet.

Svara
Hillevi 5 december, 2015 - 00:06

Min man bakade denna idag, blev jättebra!
Tack för att du är så generös och delar dina recept, det har blivit så mycket roligare och enklare att fixa gott glutenfritt.

Svara
Åse 6 december, 2015 - 18:11

Tack för att du kommer hit och använder dem! <3

Svara
Jonas Hansson 2 december, 2015 - 14:43

Låter kanongott o jag älskar pepparkaks smaken!
Men innan jag gör en sådan, vad innebär ”Sötning motsvarande 1 1/2 dl socker” ?? Jag har Stevia hemma, både som strö och droppar.
Vad tror Du!?

Svara
Mia 2 december, 2015 - 12:28

Ser jättegott ut, men hur är konsistensen? …jag saknar den där sega kladdkakskonsistesen när jag bakar utan socker.

Svara
Åse 2 december, 2015 - 12:32

Det går aldrig att få samma konsistens utan vetemjöl men i just denna kakan blir det segt, så länge den inte är inne för länge.

Svara
Monicka 16 december, 2014 - 22:48

Halloj! Testade receptet ikväll med färdigt mandelmjöl. Konsistenten blev perfekt men jag upplever att smaken blev lite för besk, vad kan jag gjort galet? Gjorde enligt receptet men använde Icas kakao och som sagt färdigt mandelmjöl.
Vill så gärna få till det och bjuda alla sockerstinna gäster på julafton.

Svara
Åse 17 december, 2014 - 07:24

Vilket mandelmjöl använde du? Jag tycker Selltons är bra om man inte kan mala själv. Rå eko kakao är också mildare i smaken är billig kakao som icas. Kan det vara pepparkakskryddorma? Prova att dra ner på mängden! Vad hade du för sötning?

Svara
Monicka 17 december, 2014 - 17:14

Jag använder Risentas mandelmjöl och Icas stevia strö. Kakan var god och ungarna tog om men nån nämnde just att den smaka lita starkt (beskt), vilket jag också tyckte men jag vill ha den perfekt för att knäppa de lchf-protesterande på näsan!! Jag köper annat kakao och vad tror du om sötningen?

Svara
elionore 27 november, 2014 - 12:09

Min blev nog för fast…hade den inne i 10 min och den är inte lös eller dallrig

Svara
Åse 27 november, 2014 - 12:14

OK, det skiljer sig från ugn till ugn. Den blir lika god för det.

Svara
André Dahlgren 27 november, 2014 - 10:26

Ser väldigt gott ut, måste testa det i helgen! 🙂

Svara
Jennifer 21 november, 2014 - 22:33

Tack för ett kanonrecept! Passar mig som är tokig i pepparkakskrydda! 🙂 tänkte bara fråga om du tror att det går bra att byta ut mängden smör mot kokosolja istället? För att få kakan helt mjölkfri. Har en svägerska som är laktosintolerant så jag försöker baka det mesta med just kokosolja t.ex. Jättetacksam för svar. 🙂 Tänker prova att baka din kaka i morgon nämligen 😀

Svara
Tess 21 november, 2014 - 14:17

Jag funderar på att prova The LCHF kladdkaka med lite pepparkakskryddor, blir det gott tror du? 🙂

Svara
Inger Sandin 18 november, 2014 - 11:10

Jag bara undrar hur stor form Du använde? 25 cm eller?
Må väl! =)

Svara
Åse 18 november, 2014 - 11:10

Yes undefär det 🙂

Svara
Ingrid 17 november, 2014 - 08:50

Himlars vad god!!! ”Den har du inte gjort för sista gången”… sa min dotter

Svara
Åse 17 november, 2014 - 08:57

Vad roligt att höra!! :))

Svara
Maria B 16 november, 2014 - 18:40

Hej Åse!
Denna kaka passar mig utmärkt. jag har en fråga ang. Sötningsmedel. Tror du att det skulle funka att använda sig av honung som sötning i kakan? Det är det sötningsmedel som passar vår familje bäst, för att alla ska bli nöjda. Vet du om det finns någon omvandlingstabell på just honung, eller har du någon aning om hur mycket som kan vara lagom i kakan?
Mvh
Maria

Svara
Åse 16 november, 2014 - 18:42

Honung är Louise sötare än socker så jag hade börjat med 1 dl

Svara
Kirsti 16 november, 2014 - 18:29

Om man har allergi mot nötter /mandel, vad använder man för mjöl i stället?

Svara
Maria 16 november, 2014 - 16:28

Den där kakan ser så fantastiskt god ut så jag måste genast prova att baka den och jag undrar då hur mycket smör det ska vara?

Svara
Linn 16 november, 2014 - 14:08

Kul att ”recept-pratet” vi hade igår gav inspiration till ny variant av denna kaka
– och med lyckat resultat! 🙂
Jag ska snart ta en ny bit av gårdagens kaka – mums, ser fram emot det! Tyckte den blev jättefin i konsistensen och även lite extra bra med lite textur av de mixade/malda mandlarna (fast jag har ju inte prövat göra denna med mandelmjöl, så har eg inget att jämföra med)!
Tummen upp !

Svara
Åse 16 november, 2014 - 14:10

Eller hur?! :))) jag brukar använda malda mandlar numera, just av den anledningen att det blir bättre textur! Extra ägg i denna versionen + mer mjöl blev också bra tycker jag.

Svara
Linn 16 november, 2014 - 18:28

Kul ! Mums ! 🙂

Svara
Anette 16 november, 2014 - 13:28

Har kokersketräff imorgon, passar utmärkt att prova till dom 😉

Svara
Hanna Borisov 16 november, 2014 - 13:22

smör?

Svara
Åse 16 november, 2014 - 13:39

Det står ju att det är 150 gram?! Förstår inte varför ni inte ser det??

Svara
Lotta 16 november, 2014 - 13:09

Den ser ju väldigt god ut!
Men hur mycket smör ska det vara i???

Svara
Åse 16 november, 2014 - 13:11

Men det är ju uppdaterat?? Står i receptkortet??

Svara
Emelie 16 november, 2014 - 12:47

Hur mycket smör ska det vara? 🙂

Svara
Barbro 16 november, 2014 - 12:37

Vad gott det verkar vara.Men hur mycket smör ska det vara i ?
Ha en fortsatt bra dag.
kram

Svara
Åse 16 november, 2014 - 12:48

Det är uppdaterat nu =)

Svara
Pepparkakskladdkaka (Kladdpepparkaka) - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 16 november, 2014 - 12:27

[…] OBS! Receptet är uppdaterat och finns HÄR […]

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!