8,9K
Här kommer ett recept på en väldigt smarrig kaka utan mjöl och socker.
Pepparkladdkaka! MUMS! jag lovar att denna gör succé hos era gäster.
Pepparkakskladdkaka glutenfri, sockerfri
Ingredienser
- 4 ägg
- Sötning motsvarande 1 1/2 dl socker – jag föredrar Nick’s!
- 150 g smör
- 2,5 dl mandelmjöl
- 1 msk Santa Maria pepparkakskryddor
- 1–2 msk ekologiskt kakaopulver – min favorit (blir mycket godare smak, mindre beska)
- 1 tsk vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Vispa äggen tillsammas med sötning, det ska bli riktigt luftigt.
- Smält smöret.
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten så det blandas ordentligt. Börja med mindre mängd kakao och smaka av först. Häll smeten i en smord form. Jag sätter bakplåtspapper över bottnen i en springform och spänner sedan ringen runt plattan.
- Grädda i ca 8-10 minuter. Smeten ska inte vara fast men inte för dallrig heller.
- Låt kakan stå kallt i några timmar så den sätter sig – gärna över natten.
- Servera gärna med lingongrädde.
Notering
- Per portion: 282 kcal, 7 g protein, 3.4 g kh, 26 g fett
Näringsinnehåll
- Portioner: 8
Annons för TrendRehab
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
39 kommentarer
Vad använde du för sötning? Vilken kakao?
SUPERGOD!!! Så glad att jag hittade det här receptet eftersom jag jämt gjorde vanlig pepparkakskladdkaka runt juletid förr 🙂
vad roligt att höra!! =)
Kör du ugnen på varmluft
200 grader?
Mvh/Cecilia
Nej använder jag varmluft så står det alltid det i receptet.
Min man bakade denna idag, blev jättebra!
Tack för att du är så generös och delar dina recept, det har blivit så mycket roligare och enklare att fixa gott glutenfritt.
Tack för att du kommer hit och använder dem! <3
Låter kanongott o jag älskar pepparkaks smaken!
Men innan jag gör en sådan, vad innebär ”Sötning motsvarande 1 1/2 dl socker” ?? Jag har Stevia hemma, både som strö och droppar.
Vad tror Du!?
Ser jättegott ut, men hur är konsistensen? …jag saknar den där sega kladdkakskonsistesen när jag bakar utan socker.
Det går aldrig att få samma konsistens utan vetemjöl men i just denna kakan blir det segt, så länge den inte är inne för länge.
Halloj! Testade receptet ikväll med färdigt mandelmjöl. Konsistenten blev perfekt men jag upplever att smaken blev lite för besk, vad kan jag gjort galet? Gjorde enligt receptet men använde Icas kakao och som sagt färdigt mandelmjöl.
Vill så gärna få till det och bjuda alla sockerstinna gäster på julafton.
Vilket mandelmjöl använde du? Jag tycker Selltons är bra om man inte kan mala själv. Rå eko kakao är också mildare i smaken är billig kakao som icas. Kan det vara pepparkakskryddorma? Prova att dra ner på mängden! Vad hade du för sötning?
Jag använder Risentas mandelmjöl och Icas stevia strö. Kakan var god och ungarna tog om men nån nämnde just att den smaka lita starkt (beskt), vilket jag också tyckte men jag vill ha den perfekt för att knäppa de lchf-protesterande på näsan!! Jag köper annat kakao och vad tror du om sötningen?
Min blev nog för fast…hade den inne i 10 min och den är inte lös eller dallrig
OK, det skiljer sig från ugn till ugn. Den blir lika god för det.
Ser väldigt gott ut, måste testa det i helgen! 🙂
Tack för ett kanonrecept! Passar mig som är tokig i pepparkakskrydda! 🙂 tänkte bara fråga om du tror att det går bra att byta ut mängden smör mot kokosolja istället? För att få kakan helt mjölkfri. Har en svägerska som är laktosintolerant så jag försöker baka det mesta med just kokosolja t.ex. Jättetacksam för svar. 🙂 Tänker prova att baka din kaka i morgon nämligen 😀
Jag funderar på att prova The LCHF kladdkaka med lite pepparkakskryddor, blir det gott tror du? 🙂
Jag bara undrar hur stor form Du använde? 25 cm eller?
Må väl! =)
Yes undefär det 🙂
Himlars vad god!!! ”Den har du inte gjort för sista gången”… sa min dotter
Vad roligt att höra!! :))
Hej Åse!
Denna kaka passar mig utmärkt. jag har en fråga ang. Sötningsmedel. Tror du att det skulle funka att använda sig av honung som sötning i kakan? Det är det sötningsmedel som passar vår familje bäst, för att alla ska bli nöjda. Vet du om det finns någon omvandlingstabell på just honung, eller har du någon aning om hur mycket som kan vara lagom i kakan?
Mvh
Maria
Honung är Louise sötare än socker så jag hade börjat med 1 dl
Om man har allergi mot nötter /mandel, vad använder man för mjöl i stället?
Den där kakan ser så fantastiskt god ut så jag måste genast prova att baka den och jag undrar då hur mycket smör det ska vara?
Kul att ”recept-pratet” vi hade igår gav inspiration till ny variant av denna kaka
– och med lyckat resultat! 🙂
Jag ska snart ta en ny bit av gårdagens kaka – mums, ser fram emot det! Tyckte den blev jättefin i konsistensen och även lite extra bra med lite textur av de mixade/malda mandlarna (fast jag har ju inte prövat göra denna med mandelmjöl, så har eg inget att jämföra med)!
Tummen upp !
Eller hur?! :))) jag brukar använda malda mandlar numera, just av den anledningen att det blir bättre textur! Extra ägg i denna versionen + mer mjöl blev också bra tycker jag.
Kul ! Mums ! 🙂
Har kokersketräff imorgon, passar utmärkt att prova till dom 😉
smör?
Det står ju att det är 150 gram?! Förstår inte varför ni inte ser det??
Den ser ju väldigt god ut!
Men hur mycket smör ska det vara i???
Men det är ju uppdaterat?? Står i receptkortet??
Hur mycket smör ska det vara? 🙂
Vad gott det verkar vara.Men hur mycket smör ska det vara i ?
Ha en fortsatt bra dag.
kram
Det är uppdaterat nu =)