Ingredienser
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 500 g lammfärs
- 3 msk tomatpuré
- 500 g tomatkross
- 1 dl rödvin
- 2 msk grovhackad färsk rosmarin
- 1/2– 1 tsk salt
- 1 stor zucchini
- 1 dl riven parmesan
- olivolja/kokosolja att steka i
Ostcreme
- 2 dl fet yoghurt
- 200 gr. chevre
- 3 msk röd pesto
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr r varmluft eller 200 gr. vanlig ugn.
- Finhacka lök och vitlök och fräs mjuk i lite olivolja.
- Låt lammfärsen fräsa med tills den fått fin färg. Rör ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra under lock i ca 20 minuter.
- Under tiden skiva zucchinin med mandolin eller med kniv, skär tunna skivor på några m.m.
- Lägg på bakplåtspapper (inte smörpapper! Många som köper fel.)
- och sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter så zucchinin vattnas ur och torkar en del.
- Blanda ostcremen.
- Montera sedan lasagnen i en ugnsform.
- Börja med köttfärsen, sedan zucchiniskivor sedan lite ostcreme och varva sedan så tills allt är slut. Toppa med riven parmesan.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
- Toppa med lite rosmarin och låt gärna stå en stund innan den serveras. Även supergod dagen efter!
Näringsinnehåll
- Portioner: 6