Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zucchinilasagne med chevre och röd pesto


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g lammfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g tomatkross
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk grovhackad färsk rosmarin
  • 1/21 tsk 
salt
  • 1 stor zucchini
  • 1 dl riven parmesan
  • olivolja/kokosolja att steka i

Ostcreme

  • 2 dl fet yoghurt
  • 200 gr. chevre
  • 3 msk röd pesto

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr r varmluft eller 200 gr. vanlig ugn.
  2. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuk i lite olivolja.
  3. Låt lammfärsen fräsa med tills den fått fin färg. Rör ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra under lock i ca 20 minuter.
  4. Under tiden skiva zucchinin med mandolin eller med kniv, skär tunna skivor på några m.m.
  5. Lägg på bakplåtspapper (inte smörpapper! Många som köper fel.)
  6. och sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter så zucchinin vattnas ur och torkar en del.
  7. Blanda ostcremen.
  8. Montera sedan lasagnen i en ugnsform.
  9. Börja med köttfärsen, sedan zucchiniskivor sedan lite ostcreme och varva sedan så tills allt är slut. Toppa med riven parmesan.
  10. Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
  11. Toppa med lite rosmarin och låt gärna stå en stund innan den serveras. Även supergod dagen efter!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6