God kväll!
Funderar ni liksom jag vad ni ska äta ikväll? 🤔
Jag är lite sugen på ngt med fetaost! Kom att tänka på den här godingen! Den tycker jag att ni ska prova.
Det här kan enkelt göras vegetarisk, ersätt då nötfärsen med tex svamp.
Det är en del moment i detta recept, men låt dig inte skrämmas. Förbered allt innan så går det snabbt att slänga ihop lasagnen.
Zucchinilasagne
- Portioner: 6
Ingredienser
1 gul lök
2 msk olivolja
200 gram djupfryst bladspenat
2 vitlöksklyftor
500 gram nötfärs eller 500 gram blandad svamp
4 dl tomatsås på burk (pastasås)
½ dl tomatpuré
½ dl rött vin (kan uteslutas men lyfter rätten)
1 ½ msk koncentrerad oxfond
1–2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk torkad oregano
2 stora zucchinier (ca 400 gram)
200 gram mozzarella
1 dl färsk bladpersilja
1 dl färsk basilika
RICOTTARÖRA
400 gram ricotta
1 ägg
salt peppar
50 gram parmesan (1 dl)
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Ta fram spenaten och låt den tina i ett durkslag.
Skiva zucchinin tunt på längden, gärna med en mandolin.
Lägg den på bakplåtspapper och salta den.
Sätt in den i ugnen i ca 10–15 minuter tills den har vattnats ur och torkat lite.
Ta ut zucchinin och höj värmen till 200 °C.
Ta fram en mellanstor ugnsform och smöra den.
Skala och finhacka den gula löken.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek löken mjuk på inte alltför hög värme.
Löken ska inte få färg, utan bara bli mjuk och glansig.
Rör ner bladspenaten och finhackad vitlök. Låt fräsa i någon minut.
Salta och peppra lite grann. Lägg upp på fat under tiden som nötfärsen steks.
Lägg nötfärsen i en stekpanna. Finfördela färsen med en stekspade och stek tills den fått fin färg och färsen är klar.
Häll i tomatsås, tomatpuré och vin. Krydda med oxfond, peppar och oregano.
Låt puttra i ca 15 minuter.
Riv parmesan och mozzarella i två olika skålar.
Blanda ricotta med ägg.
Salta och peppra.
Rör sedan ner parmesan.
Bred lite köttfärssås i botten på den smörade ugnsformen.
Lägg zucchiniskivorna ovanpå, sedan ricottaröra, spenatröra, mozzarella och hackade örter.
Upprepa tills ingredienserna är slut.
Avsluta med zucchini, hackade örter och riven mozzarella.
Tips! Tryck gärna till zucchinin lite med handen så lasagnen pressas ihop.
Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills osten fått fin färg.
Sätt gärna på grillfunktionen de sista 5 minuterna. Låt vila i minst 15 minuter innan lasagnen skärs upp.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
4 kommentarer
Ser härligt ut! Var finns fetaosten i receptet?
Ingenstans? Receptet innehåller inte Fetaost.
Jag skrv bara att jag blev sugen på fetaost haha, varför jag sedan tänkte på zucchinilasagnen vet jag inte! Kanske för att jag brukar servera den med en fetaostsallad?
Låter gott😋🤩 vilken pastasås köper du? Köper aldrig det så vet inte vad som är bäst🥰
Det är så olika! Det är tomatsås med örter mm. Kika på hyllorna där tomatkonserver finns eller vid pastahyllorna. Jag gillar Mutti!
😘