Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zucchini- och jordärtskockssoppa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja eller kokosolja utan smak att steka i
1 stor zucchini
300 g jordärtskockor
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller 1,5 msk konc grönsaksfond
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano
1 dl vitt vin (kan ersättas med lite citronjuice
3 dl grädde eller grekisk yoghurt
1 dl parmesan


Instruktioner

Finhacka lök och vitlök och lägg i stor kastrull. Fräs i olja tills de mjuknat.
Skölj och strimla zucchinin. Spara lite till garneringen. Skala jordärtskockorna och tärna.
Fräs zucchinin och jordärtskockan med löken i några minuter.
Tillsätt vatten, buljong, salt, peppar, oregano och vin. Låt allt småputtra i ca 20 minuter under lock.
Tillsätt grädde eller yoghurt och smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt parmesanen.
Garnera med strimlad zucchini och lite riven parmesan.