9,6K
Hej hej!
Kikar in med ett fräscht och underbart gott recept på panacotta (min favoritdessert!)
Detta tycker jag ni ska prova! Blir godare när det är yoghurt i istället för enbart grädde. Jag gillar syran och fräschören!
Yoghurtpannacotta med mango och passion
Ingredienser
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång, vaniljfröna
1/2 dl sötning (Ica sötströ tex) alt uteslut helt
2 dl grekisk yoghurt
250 g fryst mango
2 passionsfrukter
saften av 1/2 citron
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med vaniljfröna. Lägg i gelatinbladen. Låt svalna en stund och vispa sedan ner yoghurten. Häll upp i glas och låt stelna i ca 4-5 timmar.
Tina mangon och mixa med citronsaften. Rör ner passionsfruktköttet och fördela över pannacotta
4 kommentarer
Går det att göra mejerifri pannacotta?
https://www.56kilo.se/kokospannacotta/
Tack för snabbt svar. Spelar det roll vilken kokosmjölk man använder? Kan man använda typ Garants på tetror?
Garants är, eller har iaf varit, en av Åses tips (och ’favorit’?) tidigare, om jag inte minns helt fel. Krämigare än många andra kokosmjölksorter..
/ÅsaS