Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

YAKINIKU


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg lövbiff
4 vitlöksklyftor,finhackade
3 msk färsk ingefära, riven
2 dl japansk soja, tex kikkoman
2 msk sesamolja
4 msk mirin
4 msk fibersirap (vill man hellre ha honung eller socker tar man det)
3 tsk sambal olek
1/2 knippe salladslök, skivad
rapsolja att steka i

Garnering: 1,5 msk sesamfrö
1/2 knippe salladslök
1 lime
koriander


Instruktioner

Strimla lövbiffen
Blanda ihop ingredienserna till yakinikusåsen utom salladslöken.
Marinera köttet i hälften av såsen i minst 1 timme.
Hetta upp en stekpanna eller en stekhäll med lite rapsolja, ta upp köttet från marinaden och stek på hög värme i omgångar med salladslöken tills köttet precis är klart. Lägg över i form och blanda med sesamfrön, strö över resterande salladslök.
Servera med koriander, ris eller nudlar eller med strimlad vitkål stekt tillsammans med strimlad paprika.
Häll resten av såsen över köttet, spara lite och cervera i en skål så man kan ha på lite extra.