YAKINIKU på lövbiff

av Åse

Hej på er!
Jag njuter av mulet och lite sämre väder idag! Men redan I morgon ska det bli 23 grader och strålande sol igen så då blir det en eftermiddag och kväll på beachen!
Ombyte förnöjer säger man visst =)

I går gjorde jag detta på Muurikkan (<< länk – bra pris på den jag har just nu!)
Yakiniku är en av mina favoriträtter!

Yakiniku är en japansk maträtt och betyder bokstavligen ”grillat kött” på japanska.

Man kan använda biff, fläsk, kyckling och skaldjur. Dessutom kan grönsaker, tofu och andra tillbehör också grillas.
Jag älskar den nötiga, mustiga och lite söta smaken. MUMS!

Igår använde jag lövbiff, tycker det är gott och enkelt men man kan använda tex entrecote.
Köttet ska marineras i ca 1 timme så räkna in tid för det.
Jag valde dessutom sockerfri fibersirap från Nick’s istället för socker, men det är valfritt.


Salladslöken åkte ner av bara farten men receptet så rekommenderar jag att den steks i slutet med köttet

Se en liten story när jag lagade yakaniku här nedan:

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

YAKINIKU


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg lövbiff
4 vitlöksklyftor,finhackade
3 msk färsk ingefära, riven
2 dl japansk soja, tex kikkoman
2 msk sesamolja
4 msk mirin
4 msk fibersirap (vill man hellre ha honung eller socker tar man det)
3 tsk sambal olek
1/2 knippe salladslök, skivad
rapsolja att steka i

Garnering: 1,5 msk sesamfrö
1/2 knippe salladslök
1 lime
koriander


Instruktioner

Strimla lövbiffen
Blanda ihop ingredienserna till yakinikusåsen utom salladslöken.
Marinera köttet i hälften av såsen i minst 1 timme.
Hetta upp en stekpanna eller en stekhäll med lite rapsolja, ta upp köttet från marinaden och stek på hög värme i omgångar med salladslöken tills köttet precis är klart. Lägg över i form och blanda med sesamfrön, strö över resterande salladslök.
Servera med koriander, ris eller nudlar eller med strimlad vitkål stekt tillsammans med strimlad paprika.
Häll resten av såsen över köttet, spara lite och cervera i en skål så man kan ha på lite extra.

7 kommentarer

Anna Lanner 10 mars, 2024 - 16:36

Tack Åse ♥️
Dina läckra recept är verkligen outstanding, allt jag har bakat och lagat genom åren har alltid blivit så lyckade. Gott och nyttigt är bästa combon!! 😋
Kram, Anna

Svara
Åse 9 augusti, 2023 - 12:31

Vad glad jag blir att det smakade!

Svara
Cia 8 augusti, 2023 - 20:29

Jag har provat flera recept på Yakiniki. Det här blev absolut en höjdpunkt. Tack!






Svara
Åse 9 augusti, 2023 - 12:30

Åh vad roligt att höra! Tack för fin feedback!

Svara
Josefin 1 augusti, 2023 - 21:08

Så himla gott 🙂






Svara
Irene Börjesson 29 juni, 2023 - 08:51

Spännande. Det här ska vi testa 👍🏻😃
Jag älskar dina recept ❤ men är dålig på att kommentera 🙈
Jag vill också passa på att säga – Jag tycker du är fantastisk! Tänk att du en gång har varit, förlåt nu, stor! Jag är så himla imponerad att du kan hålla dig så här fin. Önskar jag också kunde 🙄 det hjälper inte att jag har flera av dina böcker….

Svara
Åse 30 juni, 2023 - 18:15

Åh tack för dina rader Irene! <3
Jag blir glad att du kommenterar NU! 😄
Stor kram och önskan om en fin kommande helg! 🥰

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.