8,1K
Skriv ut
Jag har ju ett annat recept på Wraps/Tortillas här på bloggen men ville ha ett utan ost i.
En variant på denna wrapen hittade jag i Kristina Anderssons bok Eat Clean men med enbart kokosmjöl och stor mängd Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och utan något fett så jag mixtrade fram ett recept som jag trodde skulle fungera och det gjorde det!
I kväll blir det tacos som vanligt =)
Skriv ut
Wraps (Paleo, LCHF, Glutenfritt)
Ingredienser
- 4 ägg
- 0,5-1 dl vatten
- 2 msk kokosmjöl
- 3 msk pofiber
- 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 2 msk olivolja eller smaklös kokosolja
- 1,5 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 gr.
- Vispa ägg tills det blir riktigt luftigt.
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner tillsammans med olja och vatten. Låt stå i 5 minuter.
- Klicka up 1/4 del på ett bakpapper (inte smörpapper!) och lägg ett annat bakpapper ovanpå. Kavla ut till en rund tortillastor rundel.
- Grädda i ugnen i ca 10 minuter med bakpappert kvar.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Annons för TrendRehab
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
24 kommentarer
Tycker de känns så enformigt då bara vad man kan äta om man ska utesluta spannmål samt mejeri. Kokosmjölk är okej men det är inget jag vill ha i alla gratänger tex, och sojamjölk osv ska man väl också undvika…
har du några förlag du kan ge mig?
Tacksam för svar!
Okej tack för svar! Tycker verkligen om din blogg så mycket goda recept!
Jag har läst många som blivit bättre av sin UC med hjälp av lchf, vet du något om det? Många äter även paleo men känns lite trist att utesluta även alla mjölkprodukter
Ja många med magproblem av olika slag blir mycket bättre av en inflammationshämmande kost som lågkolhydratkost utan spannmål och socker. Mejeri är också inflammatoriskt så jag råder dig att begränsa.
Jag har ulcerös kolit och ska undvika fibrer och svårsmält mat…
Då ska fiberhusk och pofiber inte vara några problem.
Jag ska inte äta fiberrika livsmedel ska jag då avstå från att använda pofiber och fiberhusk i bak eller omvandlas det inte på samma sätt i kroppen som tex bönor, fullkornspasta osv?
Nej det går inte att jämföra pofiber och fiberhusk (som är olösliga tarmfibrer och bakteriemat för tarmen) med fiber från bönor och pasta. Men det beror ju lite på varför du inte ska äta fiber?
Är det verkligen rätt mått i receptet? Min blev också rinnig och verkar som att många haft det problemet 🙁
Yes det är rätt, jag lyckas alltid. Se till så att smeten står i minst 5 minuter innan. Blir den ändå för lös, minska mängden vatten. Jag använder alltid Aman Prana kokosmjöl, det kan skilja på uppsugningsförmågan kokosmjöl emellan.
Det var bara till att kasta alltihop… När man skulle dra isär papperet fanns det inget kvar.
Och du använde bakplåtspapper och inte smörpapper?
Japp! Jag får skylla på ICA… Eller så fick jag smeten för rinnig helt enkelt :/
Jaaaa för bakplåtspapper brukar aldrig fästa =)
Hmm…förstår inte det här med att ”klicka ut”. Smeten är ju rinnig?
Nej det blir en smet =)
Min ”smet” rinnner väldigt mycket. Förstår inte riktigt vad jag gjort för fel. Hjälp!
Hej!
Hakar på den tidigare frågan om båda pappren ska vara kvar i ugnen?
Går dessa att göra i förväg? För att slippa stå och göra de precis när vi ska äta?
Hur ska de förvaras i såna fall?
Tacksam för svar!
Med vänlig hälsning/Cecilia
Ja båda papprena ska vara kvar.
Du kan göra dem i förväg och förvara i plastpåse i någon dag alternativt frysa in dem.
Vad är det för skillnad på bakpapper och bakplåtspapper?
Ingenting 🙂
Låter som ett bra recept! Och perfekt till tacos!
DU e bara BÄST Åse!!!!!!
Jag har också läst och läser igen den boken! Intressant, jag har blivit mycket mer avslappnad när det gäller frukt och grönt. Nu äts det mycket mer härhemma av dessa varor. Eftersom jag har ibs mage så får jag vara observant, men hoppas att det fungerar! ;D
Vad spännande, det här ska jag prova. Jag har testat nåt annat recept och inte riktigt fått till ett bra resultat. Ska båda bakpappren vara kvar under gräddning?