Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Wokad biff med bambuskott


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 kg lövbiff (innanlår)

Marinad

  • 1 dl tamarisoja
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Wokgrönsaker

  • 2 färska broccolistånd
  • 2 burkar skivade bambuskott (Asia)
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 1 purjolök
  • 250 g färska champinjoner
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljong
  • 3 msk oxfond
  • 2 msk oyestersås
  • 4 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk sesamolja
  • Kokosfett till stekning

Instruktioner

  1. Blanda ihop marinaden och strimla köttet och lägg ner. marinera i minst 2 timmar.
  2. Skiva champinjonerna, strimla purjolöken och bryt loss broccolin till små buketter.
  3. Stek i kokosfett på hög värme och lägg i stor gryta.
  4. Häll bort marinaden från köttet (spara!) och stek köttet snabbt på hög värme i omgångar, lägg ner i grytan.
  5. Lägg ner bambuskotten, kastanjerna och marinaden och fyll på med: vatten, buljongtärning, fond, oyestersås, rostade sesamfrön.
  6. Låt allt puttra ihop och smaka av med salt och peppar.
  7. Innan servering rör ner sesamoljan.

Notering

  • Jag serverade Body Science Fettuccine shirataki nudlar till.
  • Förberedelsetid: 140
  • Tillagningstid: 30

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6