Ingredienser
- 1 kg lövbiff (innanlår)
Marinad
- 1 dl tamarisoja
- 1 dl hoisinsås
- 1 msk riven ingefära
- 3 rivna vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Wokgrönsaker
- 2 färska broccolistånd
- 2 burkar skivade bambuskott (Asia)
- 1 burk vattenkastanjer
- 1 purjolök
- 250 g färska champinjoner
- 4 dl vatten
- 1 köttbuljong
- 3 msk oxfond
- 2 msk oyestersås
- 4 msk rostade sesamfrön
- 2 msk sesamolja
- Kokosfett till stekning
Instruktioner
- Blanda ihop marinaden och strimla köttet och lägg ner. marinera i minst 2 timmar.
- Skiva champinjonerna, strimla purjolöken och bryt loss broccolin till små buketter.
- Stek i kokosfett på hög värme och lägg i stor gryta.
- Häll bort marinaden från köttet (spara!) och stek köttet snabbt på hög värme i omgångar, lägg ner i grytan.
- Lägg ner bambuskotten, kastanjerna och marinaden och fyll på med: vatten, buljongtärning, fond, oyestersås, rostade sesamfrön.
- Låt allt puttra ihop och smaka av med salt och peppar.
- Innan servering rör ner sesamoljan.
Notering
- Jag serverade Body Science Fettuccine shirataki nudlar till.
- Förberedelsetid: 140
- Tillagningstid: 30
Näringsinnehåll
- Portioner: 6