Wokad biff med bambuskott och shiratakinudlar

av Åse

Jag är tokig i orientaliska smaker. 
En klassisk biff med bambuskott är så gott och räcker till många!
Shiratakinudlar är perfekta i orientaliska rätter. Tar upp all smak från sås och innehåller ingen energi men är bra fiber i magen.
IMG_8860


IMG_8862
IMG_8869

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Wokad biff med bambuskott


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 kg lövbiff (innanlår)

Marinad

  • 1 dl tamarisoja
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Wokgrönsaker

  • 2 färska broccolistånd
  • 2 burkar skivade bambuskott (Asia)
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 1 purjolök
  • 250 g färska champinjoner
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljong
  • 3 msk oxfond
  • 2 msk oyestersås
  • 4 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk sesamolja
  • Kokosfett till stekning

Instruktioner

  1. Blanda ihop marinaden och strimla köttet och lägg ner. marinera i minst 2 timmar.
  2. Skiva champinjonerna, strimla purjolöken och bryt loss broccolin till små buketter.
  3. Stek i kokosfett på hög värme och lägg i stor gryta.
  4. Häll bort marinaden från köttet (spara!) och stek köttet snabbt på hög värme i omgångar, lägg ner i grytan.
  5. Lägg ner bambuskotten, kastanjerna och marinaden och fyll på med: vatten, buljongtärning, fond, oyestersås, rostade sesamfrön.
  6. Låt allt puttra ihop och smaka av med salt och peppar.
  7. Innan servering rör ner sesamoljan.

Notering

  • Jag serverade Body Science Fettuccine shirataki nudlar till.
  • Förberedelsetid: 140
  • Tillagningstid: 30

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

13 kommentarer

Agneta 24 februari, 2015 - 13:04

Detta låter kanongott!
Måste testa..
Jag åt idagYakiniku till lunch och sökte efter recept för att göra själv men då stod det att om man äter denna rätt på stan så är den ganska söt. Du har inget recept på Yakiniku som är hälsosammare?

Svara
Åse 24 februari, 2015 - 17:01

Nej dessvärre!

Svara
Lucia 3 oktober, 2014 - 20:27

Gjort denna wok, den var heeeeeeellt underbart gott!! Helt i min smak, ett stort tack Åse!!

Svara
Erika 31 augusti, 2014 - 13:39

Detta såg riktigt gott ut. Måste fråga om nudlarna som du tipsar om, är dom glutenfria?

Svara
Åse 31 augusti, 2014 - 14:07

Absolut!

Svara
Ulrika 30 augusti, 2014 - 19:44

Hej igen! Jag har ätit levaxin i ca 15 år men vet att det är svårare att gå ner i vikt när man inte har en ”egen ämnesomsättning”. Får öka på motionen och se om det händer något då.
Tack för ditt svar 🙂

Svara
Åse 31 augusti, 2014 - 14:22

Lycka till!

Svara
Ulrika 30 augusti, 2014 - 13:05

Hej Åse!
Jag mailade dig förut idag men det verkar som mitt inlägg gick upp i rök ;). Älskar din blogg och alla dina goda recept. Men jag har en fråga som jag skulle bli själaglad ifall du kan råda mig lite i. Jag har fel på ämnesomsättningen och äter en hög dos levaxin varje vecka. Äter lchf och följer strikt och är noggrann men… vågen rör sig knappt alls och det börjar bli frustrerande när inget händer. Har du några bra råd om vad jag särskilt bör tänka på?
Kram och tack för en mycket inspirerande blogg!!

Svara
Åse 30 augusti, 2014 - 13:45

Hej Ulrika! Jag kan tyvärr inte råda dig då jag inte vet exakt hur din kost ser ut. Nu vet jag inte hur länge du ätit levaxin, för det kan ta upp till 1 år att bli återställd.
Om inte din vikt rör på sig så betyder det att du inte har ett energiunderskott. Så även om du är strikt så har kroppen inget underskott vilket gör att den inte behöver frigöra energin i fettcellerna.
Du äter redan en hög dos så det kanske inte går att höja? Kan du öka på energibehovet genom att röra dig mer? Eller finns det utrymme i kosten att ta bort saker utan att du går hungrig?

Svara
marie 30 augusti, 2014 - 11:24

Hej. Letar mig blå efter ditt gamla recept på fröknäcke. Kan inte du vara snäll å länka det? Tack på förhand. Ps: har precis gjort din kladdkaka för kalas i kväll. Underbar! Ska den va lite på i mitten? Eller skulle jag haft i den i ugnen längre? 🙂

Svara
Åse 30 augusti, 2014 - 12:51

Detta menar du? https://56kilo.se/knackebrod-froknacke-2/
Nej dne blir perfekt efter några timmar i kylskåpet =)

Svara
Ulrika 30 augusti, 2014 - 10:26

Hej Åse!
Älskar din blogg och alla dina goda recept. Jag skulle bli själaglad om du kunde råda mig lite, har i stort sett ingen egen ämnesomsättning alls och äter ganska hög dos levaxin dagligen. Mitt stora problem är att jag har jättesvårt att gå ner i vikt men skulle verkligen behöva det. Jag äter efter lchf men det händer inte mycket alls på vågen och då är jag strikt iaf. Det börjar kännas hopplöst när det knappt händer något men vad ska jag särskilt tänka på tror du?
Kram och tack för en inspirerande blogg!!

Svara
victoria (matplatsen) 29 augusti, 2014 - 18:28

Muuums vad gott med biff & bambu, länge sen jag åt!
happy friday på dig snygging!!!
kraaaaaaam

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.