Ingredienser
Sås
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 1/2 tsk vitpeppar
- 1/2 msk hela svartpepparkorn
- 1 msk grönpeppar- (torkad)
- 1 tsk Worcestershiresauce
- 1 msk japansk soja
- 2 msk konc. kalvfond
- 3 dl grädde
- 2 dl creme fraiche
- 2 tsk svart vinbärsgelé
- 3 msk whisky, gärna rökig
- 1 tsk dijonsenap
- smör att steka i
Kyckling
- 4 kycklingfiléer
- salt, peppar
- smör
- 4 msk riven parmesan
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 g varmluft eller 225 g vanlig ugnsvärme.
Ge kycklingen fin färg genom att steka dem på båda sidorna i hög värme i smör. Salta och peppra. De ska bara få yta inte bli genomstekta. Lägg i ugnsform.
Stöt pepparkornen i mortel. Fräs lök och peppar i smör på medelstark värme.
Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra några minuter. Smaka av med lite dijonsenap och eventuellt mer peppar.
Häll såsen runt kycklingen. Toppa kycklingen med riven ost.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Lyft upp kycklingen och vira in i bakplåtspapper. Häll såsen i en kastrull och koka upp några minuter tills konsistensen är tjock och såsig. Servera kyckling och sås antingen var för sig eller lägg tillbaka båda i formen på nytt.
Servera med valfritt tillbehör.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4