Ingredienser
Wallenbergare
- 500 g kalvfärs
- 4 äggulor
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 4 dl grädde
Rotsellerimos
- 1 rotselleri
- 50 g färskost
- salt, vitpeppar
Skirat smör
- 150 g smör
Instruktioner
- Mixa kalvfärsen med salt i en matberedare med S-kniv. Blanda sedan kalvfärsen med äggulor och grädde.
- Forma biffar med blöta händer och stek i mycket smör tills biffarna är gyllengula.
- Skala en rotselleri, skär i skivor sedan i tärningar. Koka mjuk i lättsaltat vatten, häll av i durkslag och sedan tillbaka till kastrullen och låt ånga av på plattan på låg värme. Vispa till mos med färskost, salt och peppar.
- Skira smöret: Lägg smöret i en kastrull. Låt smälta på låg värme, rör inte i kastrullen. När smöret smält, häll sakta av det klarnade smörfettet och låt det vita mjölkproteinet vara kvar i kastrullen.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4