Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Wallenbergare med skirat smör och rotsellerimos


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Wallenbergare

  • 500 g kalvfärs
  • 4 äggulor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 dl grädde

Rotsellerimos

  • 1 rotselleri
  • 50 g färskost
  • salt, vitpeppar

Skirat smör

  • 150 g smör

Instruktioner

  1. Mixa kalvfärsen med salt i en matberedare med S-kniv. Blanda sedan kalvfärsen med äggulor och grädde.
  2. Forma biffar med blöta händer och stek i mycket smör tills biffarna är gyllengula.
  3. Skala en rotselleri, skär i skivor sedan i tärningar. Koka mjuk i lättsaltat vatten, häll av i durkslag och sedan tillbaka till kastrullen och låt ånga av på plattan på låg värme. Vispa till mos med färskost, salt och peppar.
  4. Skira smöret: Lägg smöret i en kastrull. Låt smälta på låg värme, rör inte i kastrullen. När smöret smält, häll sakta av det klarnade smörfettet och låt det vita mjölkproteinet vara kvar i kastrullen.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4