6,3K
Skriv ut
Heeej på er!
Nu är vi hemma i Sverige igen och gårdagen gick i seghetens tecken. Vi var hemma vid 2-tiden på natten och sedan gjorde vi några ansträngningar under dagen att packa upp, städa lite men hamnade mest i soffan – haha!
I dag är vi lite piggare efter nästan 10 timmars sömn så jag har jobbat nåågra timmar och nu ska det storstädas!
Jag ska börja plöja bland alla bilder som togs på Mallis och lägger upp så fort jag kan 🙂
Köpemat igår typ kebabsallad låg nära till hands men jag längtade faktiskt efter husmanskost! Så galet smarriga Wallenbergare blev det!
Nu är iofs min man partisk men han hävdade att han aldrig smakat så goda Wallenbergare, haha!
Jag serverade rotsellerimos till, sockerfri lingonsylt och inlagd gurka.
Skriv ut
Wallenbergare med skirat smör och rotsellerimos
Ingredienser
Wallenbergare
- 500 g kalvfärs
- 4 äggulor
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 4 dl grädde
Rotsellerimos
- 1 rotselleri
- 50 g färskost
- salt, vitpeppar
Skirat smör
- 150 g smör
Instruktioner
- Mixa kalvfärsen med salt i en matberedare med S-kniv. Blanda sedan kalvfärsen med äggulor och grädde.
- Forma biffar med blöta händer och stek i mycket smör tills biffarna är gyllengula.
- Skala en rotselleri, skär i skivor sedan i tärningar. Koka mjuk i lättsaltat vatten, häll av i durkslag och sedan tillbaka till kastrullen och låt ånga av på plattan på låg värme. Vispa till mos med färskost, salt och peppar.
- Skira smöret: Lägg smöret i en kastrull. Låt smälta på låg värme, rör inte i kastrullen. När smöret smält, häll sakta av det klarnade smörfettet och låt det vita mjölkproteinet vara kvar i kastrullen.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
10 kommentarer
Hej! Färsen blev bara en smet efter 3 dl grädde. Jag försökte frysa ”smeten” för att göra den formbar men trots det föll de bara isär i stekpannan. Vet du varför det kan bli så och vad jag ska göra för att undvika det?
Tyvärr inte, wallenbergare är ju en färssmet så den ska hålla ihop, det enda jag kan tänka mig är att du stekt på för hög värme så den inte blivit klar inifrån och ut?
Hej, detta låter ursmarrigt. Sötpotatis och rotselleri, är det ok vid LCHF? Försöker hitta lite alternativ till broccoli ?
Hej! Hur långt är ett snöre? 😉 Typ =)
Det beror på hur du lägger upp din LCHF kost och varför du äter LCHF. Viktminskning? För att må bra?
Sötpotatis är rikt på stärkelse men har annan vitaminprofil än potatis och många triggas mindre av sötpotatis än vanlig potatis. Jag äter enbart kolhydrater på kvällen så även de dagar jag äter kolhydratstrikt så får det plats. Rotselleri är lågt i kolhydrater, innehåller lika mycket stärkelse per 100 g som grekisk yoghurt. Hoppas du blev klokare!
Hej! Tänkte bara kolla när jag sparade receptet kom jag till någon ”tjänst” Yum-nånting. Är det där du har alla dina recept? Försökte söka efter fler recept där ifrån dig men hittade bara detta. Är det någon ny sida där man kan samla recept, vet du det? Kram
Hej Erika! Jag vet faktiskt inte så noga, tror det är en receptsamlingssida och man kan välja att spara recept som man stöter på där, receptkortet som du klickade på är knutet dit – mer vet jag inte =)
Hejsan!
Var inne på Victorias blogg förut. Härliga bilder.
Väger du fortfarande 56 kg?
Med vänlig hälsning Julia
Hej! 56kilo står inte för min vikt, utan för min målvikt jag hade som 25-åring när jag var inne i bantarträsket – du kan läsa om det under https://56kilo.se/om-mig
Jag väger mig inte så ofta idag, är supernöjd med att ha en stark kropp och som lagt sig på en vikt som för mig är lätt att hålla och där jag mår bra!
Må gott!
Det är det härliga med dig! Ingen smalhets eller vikthets utan du ser sund och frisk ut och är superfin! Verkar leva som du lär! <3
Tack för alla härliga recept, vi åt din tacopaj i fredags, barnen älskade den!!
Ska bli kul att se dina Mallisbilder, älskar mallorca men vi är mest i Palma 🙂
Hej! 56kilo står inte för min vikt, utan för min målvikt jag hade som 25-åring när jag var inne i bantarträsket – du kan läsa om det under https://56kilo.se/om-mig
Må gott!