Ingredienser
- 4 dl mandelmjöl
- 4 dl pofiber
- 4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk salt
- 6 ägg
- 125 gram smör
- 5 dl fet yoghurt
- 1 paket Santa Maria Vörtmix (90 g) alt egen vörtkryddning *
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna + vörtmixen.
- Låt degen svälla i 10 minuter.
- Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. (innertemperatur 90 grader).
- Känn efter med sticka att den är klar.
Notering
- 171 kcal, 5 g protein, 6 g kolhydrater, 14 g fett per skiva (med vörtmix)
- * Egen vörtkryddning
- Knappt 1,5 msk malda pomeransskal
- 1 msk stött anis och fänkål
- 2 tsk malda kryddnejlikor
- 2 tsk ingefära
- 0,5 tsk kardemumma
- ev lite sötning som honung
Näringsinnehåll
- Portioner: 20