Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vörtbröd LCHF, Low carb


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

Ingredienser

  • 4 dl mandelmjöl
  • 4 dl pofiber
  • 4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 6 ägg
  • 125 gram smör
  • 5 dl fet yoghurt
  • 1 paket Santa Maria Vörtmix (90 g) alt egen vörtkryddning *

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna + vörtmixen.
  3. Låt degen svälla i 10 minuter.
  4. Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. (innertemperatur 90 grader).
  6. Känn efter med sticka att den är klar.

Notering

  • 171 kcal, 5 g protein, 6 g kolhydrater, 14 g fett per skiva (med vörtmix)
  • * Egen vörtkryddning
  • Knappt 1,5 msk malda pomeransskal
  • 1 msk stött anis och fänkål
  • 2 tsk malda kryddnejlikor
  • 2 tsk ingefära
  • 0,5 tsk kardemumma
  • ev lite sötning som honung

Näringsinnehåll

  • Portioner: 20