Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vitlöksmarinerad rostbiff med sötpotatisfrites


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

200 gr. rostbiff i skivor

Marinad:
1 dl olivolja
1/2 dl mörk balsamvinäger
2 msk japansk soja
2 pressade vitlöksklyftor
1 liten rödlök, finhackad
salt, peppar

Till servering:
2 sötpotatisar, gjorda till sötpotatispommes enligt anvisning.
Cocktailkapris
Oliver
Tomater
Ruccola
fetaost


Instruktioner

Rör ihop marinaden och låt gärna rostbiffsskivorna marinera i något dygn i kylskkåp men om tid inte finns går det utmärkt att snabbmarinera i någon halvtimme.
Lägg upp på tallrikar med valda tillbehör.
Airfryersötpotatis: Skala och skär sötpotatisen i stavar. Lägg i kallt lättsaltat vatten i ca 30-40 minuter för att dra ut stärkelse, då blir de krispigare. Torka noga med hushållspapper. Blanda med lite olja (ca 1 msk) och kryddor och lägg i Airfryern på 180 gr tills de fått fin färg, ca 15 minuter – Skaka 1-2 ggr under tiden.