Vitlöksmarinerad rostbiff med sötpotatispommes

av Åse

Innehåller annonslänk till Ellos

Hej vänner!

Vilket fredagshumör jag är på!
Vädret är helt fantastiskt ute -7 och STRÅLANDE SOL ute! Lagom kallt, krispigt ocg vi har fortfarande snö här nere.
Jag ska strax hoppa ner i plurret och njuta av varmt bad och sol i ansiktet!

I går åt vi en favorit! Detta är såååååå gott och enkelt!
Man kan välja att tillaga hel rostbiff i ugn och sedan skiva upp men jag köpte fina skivor i charken denna gången.
Låta skivorna maarinera i marinaden i kylskåpet något dygn ger ju så klart bästa resultat men det är även gott att snaabbmarinera.

Till det hade vi sötpotatis som jag gjorde i Airfryern.
Jag har precis uppgraderat mig till en Airfryer XXL med smartteknik, den rymmer 1,4 kg men den HÄR är också grymt bra med 1,2 kg korg.
Skillnaden mellan en varmluftsugn och en Airfryer kan ni läsa om HÄR

Sötpotatisen lägger jag skalade och i stavar i kallt lättsaltat vatten i ca 30-40 minuter för att dra ut stärkelse, då blir de krispigare. Torka noga med hushållspapper. Blanda med lite olja och kryddor och sedan gick de i Airfryern på 180 gr tills de fick fin färg! Ca 15 minuter.

Muuuuuuums, enkelt men såååå gott!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vitlöksmarinerad rostbiff med sötpotatisfrites


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

200 gr. rostbiff i skivor

Marinad:
1 dl olivolja
1/2 dl mörk balsamvinäger
2 msk japansk soja
2 pressade vitlöksklyftor
1 liten rödlök, finhackad
salt, peppar

Till servering:
2 sötpotatisar, gjorda till sötpotatispommes enligt anvisning.
Cocktailkapris
Oliver
Tomater
Ruccola
fetaost


Instruktioner

Rör ihop marinaden och låt gärna rostbiffsskivorna marinera i något dygn i kylskkåp men om tid inte finns går det utmärkt att snabbmarinera i någon halvtimme.
Lägg upp på tallrikar med valda tillbehör.
Airfryersötpotatis: Skala och skär sötpotatisen i stavar. Lägg i kallt lättsaltat vatten i ca 30-40 minuter för att dra ut stärkelse, då blir de krispigare. Torka noga med hushållspapper. Blanda med lite olja (ca 1 msk) och kryddor och lägg i Airfryern på 180 gr tills de fått fin färg, ca 15 minuter – Skaka 1-2 ggr under tiden.

5 kommentarer

Agneta Fager 22 februari, 2021 - 20:21

Alltså den marinerade rostbiffen var helt outstanding.
Så otroligt god till sötpotatis. Jag hade tryffelmajonnäs till också. Kommer bli en bra bjudrätt i sommar!

Svara
Anna-Lena 12 februari, 2021 - 12:56

Vad glad jag blir över lite Airfryer tips och recept. Testade ditt tips om att ”koka” ägg och det fungerade klockrent.
När vi gör sötpotatis strips gör vi dem i princip klara, låter dem vara kvar i korgen och kör på 1 min till precis innan servering för maxkrisp.

Svara
Åse 12 februari, 2021 - 14:24

Kul det blev bra!
Yes så gör jag också!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.