Ingredienser
- 3 dl mandelmjöl
- 1 dl Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk himalayasalt
- 3,5 dl kokande vatten
- 1/2 msk äppelcidervinäger
- 3 äggvitor
Vitlökssmör:
- 100 g mjukt smör
- 3–4 vitlöksklyftor
- 1/2 kruka basilika (ca 1 dl hela blad, grovt hackade)
- flingsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Vispa äggvitorna hårt.
- Blanda vatten och äppelcidervinäger och häll över de torra ingredienserna. Vispa med elvisp och vispa sedan ner äggvitorna.
- Ta upp degen och forma till en smal limpa, dela i 6-10 delar och forma till bullar. Lägg på bakålåtspapper och grädda längst ner i ugnen i 50-55 minuter. Låt dem svalna ordentligt innan de skärs upp.
- Höj värmen i ugnen till 250 gr.
Blanda ihop vitlökssmöret och bred på bröden, rosta dem i ugnen och servera dem rykande varma.