Gooooooood morgon på er!
Hoppas pingsthelgen var lika bra för er som för mig! Vad jag njuter av dessa dagar nu!
Sköna kvällar i solen 💕 Nu är det som bäst!
I går blev det trädgårdsfix och grill! Man tar ju vara på alla fina kvällar nu.
Surdegsfrallorna har jag lagt upp här innan. Perfekta glutenfria frallor! De är helt perfekta till att göra som vitlöksbröd! Det blev sååå gott!
Jag gjorde fyra stycken men jag rekommenderar att man gör mindre bullar 6-10 stycken, för de blir godast när de är tunnare!
Frallorna ute ur ugnen och efter de svalnat.
På med vitlökssmör och in i ugnen för att rosta! Går snabbt så ha de under uppsikt!
Barnen älskade dem också! Kul!
Här kommer receptet!
Skriv utVitlöksbröd LCHF – Magiskt gott!
- Portioner: 10
Ingredienser
- 3 dl mandelmjöl
- 1 dl Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk himalayasalt
- 3,5 dl kokande vatten
- 1/2 msk äppelcidervinäger
- 3 äggvitor
Vitlökssmör:
- 100 g mjukt smör
- 3–4 vitlöksklyftor
- 1/2 kruka basilika (ca 1 dl hela blad, grovt hackade)
- flingsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Vispa äggvitorna hårt.
- Blanda vatten och äppelcidervinäger och häll över de torra ingredienserna. Vispa med elvisp och vispa sedan ner äggvitorna.
- Ta upp degen och forma till en smal limpa, dela i 6-10 delar och forma till bullar. Lägg på bakålåtspapper och grädda längst ner i ugnen i 50-55 minuter. Låt dem svalna ordentligt innan de skärs upp.
- Höj värmen i ugnen till 250 gr.
Blanda ihop vitlökssmöret och bred på bröden, rosta dem i ugnen och servera dem rykande varma.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
23 kommentarer
Hur blir dessa att frysa? Tänkte prova dem som frukostfrallor, utan vitlökssmöret. Och det är alltså 1 dl fiberhusk? 😊
använder du varmluft när du gräddar bröden?
Alla recept utgår från vanlig ugn annars står det tydligt varmluftsugn =)
Misslyckas den ena sidan helt tom. Vad gjorde jag för fel🙈
Skall bullarna verkligen stå inne i ugnen 50-55 minuter?
Yes!
Oj, bästa bröden hittills! Fluffiga och goda. Dessa kommer jag göra till frukost med. Fast utan vitlöken 😄
Bakade dessa igår och de var verkligen goda. Tack för ett kanonrecept.
Kram
Vad härligt!!
Ååååå, älskar vitlöksbröd!
Detta måste jag göra!
Går dessa frallor att göra på mjölkfritt margarin? 🙂
Hej smöret är till vitlökssmöret och då kan du använda mjölkfritt margarin
Detta måste ju funka som ”vanliga” frukostfrallor, om man skippar vitlökssmöret. De ser sådär härligt fluffiga ut, med god, knaprig skorpa, precis som jag vill ha dem. Måste baka (men det får bli en dag när det regnar eller är väldans mycket svalare ute – bastuvärme i köket just nu..)
Kram 💕
jaaaa kolla surdegsfrallorna, länk till dem! är samma recept =)) KRAM
Hej Åse. Jag älskar dessa små frallor men undrar vad jag gör för fel. Mina är ihåliga och blir bara ett skal…..ser att dina är mer brödiga…..Kram
Ojoj svårt att svara på!? Vad har du för mandelmjöl?
Det ser såååå gott ut men gillar inte mandelmjöl. Kan man byta ut det till något annan istället?
Ha en härligt dag! Kram
nej tyvärr! Receptet är anpassat till mandelmjöl! mandelmjölet smakar dock inte i detta receptet om det är smaken du inte gillar.
Smakar det inte mandelmjöl utan vitlökssmöret menat du? 🙂 För jag tänkte göra dem som frukostfrallor men gillar inte mandelsmak på bröd.
/Jenny
Frallorna smakar inte mandelmjöl alls nej =) Fiberhusksmaken balanserar upp! Välj ett mandelmjöl som inte smakar så mkt mandel tex ICAs eget.
Åh vad gott det det ser ut. Just vitlöksbröd kan jag sakna så detta ska jag definitivt prova. Tack.