Ingredienser
1/2 vitkålshuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vispgrädde
200 g färskost
2 burkar Grebbestad Ansjovis á 125 g
salt, peppar
Smör eller riven ost
Glutenfritt ströbröd eller mandelspån
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Riv vitkålen grovt, finhacka löken och vitlöken. Stek lök och vitlök mjuka i smör och blanda ner vitkålen. Låt fräsa i några minuter. Stäng av plattan och blanda ner grädde, färskost, ansjovissspad. Smaka av med salt och peppar. Häll upp hälften i form och fördela hälften av ansjovisen över. Upprepa. Fördela osten ovanpå eller spraya med smör, strö glutenfritt ströbröd över aller mandelspån. Sätt in i ugnen ca 50-60 minuter. Lägg folie över efter ca 30 minuter.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8