Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vit chokladpannacotta med vaniljkokta äpplen


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

Pannacottan:

300 g vit choklad
3 gelatinblad
8 dl grädde

Äppelkompotten:
1,5 gelatinblad
5 st vinteräpplen
4 dl vitvinsglögg
1 vaniljstång
3 stjärnanis
1 dl socker eller sötning (jag tog Ica sötströ)


Instruktioner

Börja med pannacottan: Hacka choklad och lägg i en skål. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten. Häll grädden i en kastrull och koka upp. Häll grädden över den hackade chokladen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i blandningen, mixa med en stavmixer till en slät pannacotta.
Fyll 6-8 serveringsglas med cirka 1,5 dl pannacotta i varje. Låt stelna i kylen minst 3 timmar. Det går bra att förbereda några dagar innan och ha i frysen.

Vitvinsglöggkokta vinteräpplen
Lägg gelatinblad i kallt vatten. Skala och tärna äppelbitarna.
Koka upp glögg med vaniljstång, sötning och stjärnanis. Lägg i äppelbitarna och låt sjuda i 10 minuter.
Lyft ur äppelbitarna och lägg i gelatinbladen i lagen. Låt lagen svalna och blanda i äpplena. Lägg ett lager med äpplen och lag på varje pannacotta när dom stelnat och ställ in i kylen.