Ingredienser
Pannacottan:
300 g vit choklad
3 gelatinblad
8 dl grädde
Äppelkompotten:
1,5 gelatinblad
5 st vinteräpplen
4 dl vitvinsglögg
1 vaniljstång
3 stjärnanis
1 dl socker eller sötning (jag tog Ica sötströ)
Instruktioner
Börja med pannacottan: Hacka choklad och lägg i en skål. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten. Häll grädden i en kastrull och koka upp. Häll grädden över den hackade chokladen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i blandningen, mixa med en stavmixer till en slät pannacotta.
Fyll 6-8 serveringsglas med cirka 1,5 dl pannacotta i varje. Låt stelna i kylen minst 3 timmar. Det går bra att förbereda några dagar innan och ha i frysen.
Vitvinsglöggkokta vinteräpplen
Lägg gelatinblad i kallt vatten. Skala och tärna äppelbitarna.
Koka upp glögg med vaniljstång, sötning och stjärnanis. Lägg i äppelbitarna och låt sjuda i 10 minuter.
Lyft ur äppelbitarna och lägg i gelatinbladen i lagen. Låt lagen svalna och blanda i äpplena. Lägg ett lager med äpplen och lag på varje pannacotta när dom stelnat och ställ in i kylen.