På Nyår så bjöd jag på den här desserten, såååå god! (från köket.se)
Pannacotta är en dessert som alltid går hem känner jag. Enkel att göras sockerfri om man vill det.
Äppelkompotten blev så god! Ett tips är att om man inte vill / kan använda vitvinsglögg, ersätta med äppeljuice, släng ner en kanelstång 🙂
Skriv utVit chokladpannacotta med vaniljkokta äpplen
- Portioner: 6-8
Ingredienser
Pannacottan:
300 g vit choklad
3 gelatinblad
8 dl grädde
Äppelkompotten:
1,5 gelatinblad
5 st vinteräpplen
4 dl vitvinsglögg
1 vaniljstång
3 stjärnanis
1 dl socker eller sötning (jag tog Ica sötströ)
Instruktioner
Börja med pannacottan: Hacka choklad och lägg i en skål. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten. Häll grädden i en kastrull och koka upp. Häll grädden över den hackade chokladen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i blandningen, mixa med en stavmixer till en slät pannacotta.
Fyll 6-8 serveringsglas med cirka 1,5 dl pannacotta i varje. Låt stelna i kylen minst 3 timmar. Det går bra att förbereda några dagar innan och ha i frysen.
Vitvinsglöggkokta vinteräpplen
Lägg gelatinblad i kallt vatten. Skala och tärna äppelbitarna.
Koka upp glögg med vaniljstång, sötning och stjärnanis. Lägg i äppelbitarna och låt sjuda i 10 minuter.
Lyft ur äppelbitarna och lägg i gelatinbladen i lagen. Låt lagen svalna och blanda i äpplena. Lägg ett lager med äpplen och lag på varje pannacotta när dom stelnat och ställ in i kylen.
5 kommentarer
Det var ett bra förslag på dessert! Tycker det är så bra med pannacotta, lätt att göra och lätt att variera! Dessutom hittade jag en bit vit choklad i skåpet häromdagen som jag funderade på vad jag skulle använda till! Gott nytt år! 🥂
Gokväll.
Åker till Helsingborg imirgon för en liten övernattning,tips på bra restaurang?vet att du har koll o bra smak😉
Hej hej!
Finns många bra! Nabo, Drottninggatan 35, Barrica, the Vault hotel, bara vara, mfl 🙂
Helt OT, men undrar vad du anser, Åse, om den nya hypen med resistent stärkelse? Plötsligt börjar LCHF-gurur som Lars-Erik Litdfeldt o Birgitta Höglund förespråka bönor o kall kokt potatis.
Intressant hur som helst det B. Höglund skriver om hur kvinnor i länder där de äter mkt bönor o linser har färre övergångsbesvär än vi i västvärlden…
Hej! Min kollega Anna har skrivit en utmärkt artikel om det här: https://www.annahallen.se/mat-ar-information-2/
Min åsikt är att densamma. Det handlar inte bara vad vi stoppar i oss utan vad vi tagit bort och hur vi mår.