I betalt annonssamarbete med Dryckestipset.se
Jag klagar inte men PUH vilken värme! När hade vi 30 grader i helsingborg senast? Här blåser det ju alltid men i dag var det inte ens luft i vimplarna nere vid stranden!
4 timmar fick räcka!
Nu pysslar jag med det sista innan våra vänner kommer vid 16.
Jag och Daniel provade ett så trevligt torrt Riesling för någon dag sedan! Bergh Riesling
En druvtypisk Alpriesling med fylliga smaker av päron, limezest och färsk ananas, som även är ekologisk. Just nu – under en begränsad tid levereras Bergh Riesling i en designad presentförpackning i tyg från Bag All.
Under en begränsad tid levereras Bergh Riesling i en designad presentförpackning i tyg från Bag All.
Kul gå bort prtesent.
Vinet passar till fisk och skaldjur, men även till primörer så som vit sparris med en krämig hollandaisesås. Nu är ju tyvärr inte vit sparris i säsong.
Vinet passar perfekt till somrig mat så som grillad lax med citron så det var det vi provade det till och det var SÅ matchy!
Den finns redan i en del butiker och gör den inte det så kan man som sagt enkelt beställa! Det gör jag ofta)
Laxfilé med citronsås
Description
2 portionsbitar laxfilé
olivolja
salt, peppar
vitpeppar
1 msk smör
1 schalottenlök
1 citron, saften och lite av skalet
1/2 dl vitt fylligt vin
1.5 dl grädde
50 g smör i tärningar
Fishsauce (eller salt)
Ingredienser
Sätt ugnen på 150 gr.
Lägg laxfiilén i en smord ugnsform, ringla lite olivolja över och salta och peppra.
Sätt en termometer i laxen och ta ut den när laxen är 47-48 gr. Ca 30 min.
Finhacka schalottenlöken och lägg i kastrull med citronjuice och vitt vin. Låt reducera tills det knappt är någon vätska kvar utan en bara en lite tjockare röra.
Rör ner grädde och tärning efter tärning smör, vispa under tiden. Smaka av med några droppar fishsauce eller salt och ta bort från plattan.
Servera med valfritt tillbehör, som palsternackspuré eller palsternackspytt tex.
2 kommentarer
Lax i alla former är en favorit hos oss! Det låter som ett gott laxrecept som vi får testa frampå. Jag gjorde en laxrätt där laxen först skulle marineras i soja, balsamvinäger, chilisås m.m. sedan ugnsbakas. Lite annorlunda och också gott. Rieslingviner är en vit favorit!
Smarrigt! Det är en marinad jag brukar ha till lax – perfekt sötsyrligt till den feta laxen!