Summering: Übergod champagne, überSUPERBA blåmusslor, übergoda pilgrimsmusslor, överrökta räkor, småmosiga havskräftor.
Tja, det var vi ganska rörande överens om, jag och Daniel!
Blåmusslor aka Moules Creme
1 kg blåmusslor
2 hackade schalottenlökar
4-6 hackade vitlöksklyftor
smör
3 dl vispgrädde
2 dl vitt torrt vin
1/2 dl hackad persilja
Skrubba musslorna, de som är söndriga slängs. De som är öppna knackar du lätt i diskbänken efter du skrubbat dem, stängs de så är det OK annars släng.
Fräs hackad lök + vitlök i smör.
Häll i vin och musslor, koka under lock i 5 min.
Ta upp musslorna och lägg upp i skål med folie över.
Häll i grädde och hackad persilja i buljongen och koka upp. Mixa buljongen med stavmixer. Häll sedan över musslorna och servera!
Champagnen fick vi prova via Vinguiden var MUMM Cordon Rouge och Ojoj, kanske var det bästa med hela måltiden? OK då, på delad förstaplats med blåmusslorna.
Sådär ska ett mousserande vin smaka!!! MUMS!!!!
Vinet kan beställas här.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
3 kommentarer
Hej!
tack för en super trevlig blogg! 🙂 Undrar vart kan man köpa musslor i ett sådant nät här i Helsingborg?
Jag köpte nog dem på Coop, Väla!
Oj vad gott det ser ut!!