Ingredienser
600 g kycklinglårfilé, i bitar
2 msk olja (t.ex. raps- eller kokosolja)
1 tsk senapsfrön (valfritt, ger extra smak)
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, rivna
1 msk färsk ingefära, riven
2 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander, malen
1 tsk paprikapulver
1–2 tsk chilipulver (justera styrka efter smak)
1 tsk gurkmeja
1/2 msk vitvinsvinäger (eller äppelcidervinäger)
1 tsk sambal oelek (skippa för mildare smak)
2 msk tomatpuré
200 ml körsbärstomater på burk
2 dl kokosgrädde (går att ersätta med grädde, matlagningsyoghurt eller dylikt)
1 tsk salt
1 tsk socker eller Nick’s (valfritt, balanserar syran)
Färsk koriander och turkisk yoghurt till garnering
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en stekpanna eller gryta på medelhög värme.
- Lägg i senapsfrön (om du använder) och låt dem poppa några sekunder. Tillsätt lök och fräs tills den blir gyllenbrun.
- Tillsätt vitlök och ingefära, fräs i 1 minut.
- Rör ner garam masala, spiskummin, koriander, paprikapulver, chilipulver, gurkmeja, sambal oelek, och tomatpuré. Låt fräsa i 30 sekunder.
- Häll i vinäger och rör om. Tillsätt kycklingbitarna och stek dem så att de får lite färg.
- Häll i tomaterna, kokosgrädde, salt och socker. Låt sjuda på låg värme i cirka 30 minuter, tills kycklingen är mör och såsen har tjocknat.
- Smaka av med eventuellt mer kryddor eller vinäger för att balansera smakerna.
- Servera i skålar, klicka lite turkisk yoghurt över och strö över färsk koriander vid servering.