Vindaloo Kyckling – Recept på en kryddstark & smakrik favorit

av Åse

Vindaloo kyckling är en klassisk indisk rätt med fylliga smaker av vitlök, ingefära, chili och värmande kryddor. Perfekt för dig som älskar het och mustig mat!
Servera med ris eller blomkålsris och tex naanbröd.

Hej på er alla och happy fredag!
Nyss hemkommen från fredagsyogan och idag ska jag lägga all energi på att få lite ordning här och ska ta itu med en del lådor som behöver rensas.
Och så ska jag såklart fundera på mat ikväll!
Om ni behöver ett recepttips så kommer en goding här!

vindaloo kyckling

Vindaolo, muuuuums! Jag brukar beställa detta i Cabo Roig på vår favorit indiska restaurang.
Testa!

vindaloo kyckling

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vindaloo Kyckling – Recept på en kryddstark & smakrik favorit


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kycklinglårfilé, i bitar
2 msk olja (t.ex. raps- eller kokosolja)
1 tsk senapsfrön (valfritt, ger extra smak)
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, rivna
1 msk färsk ingefära, riven
2 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander, malen
1 tsk paprikapulver
12 tsk chilipulver (justera styrka efter smak)
1 tsk gurkmeja
2 tsk vitvinsvinäger (eller äppelcidervinäger)
2 msk tomatpuré
3 dl krossade tomater
2 dl kokosgrädde (går att ersätta med grädde, matlagningsyoghurt eller dylikt)
1 tsk salt
1 tsk socker eller Nick’s  (valfritt, balanserar syran)
Färsk koriander och turkisk yoghurt till garnering


Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna eller gryta på medelhög värme.
  2. Lägg i senapsfrön (om du använder) och låt dem poppa några sekunder. Tillsätt lök och fräs tills den blir gyllenbrun.
  3. Tillsätt vitlök och ingefära, fräs i 1 minut.
  4. Rör ner garam masala, spiskummin, koriander, paprikapulver, chilipulver, gurkmeja och tomatpuré. Låt fräsa i 30 sekunder.
  5. Häll i vinäger och rör om. Tillsätt kycklingbitarna och stek dem så att de får lite färg.
  6. Häll i krossade tomater, vatten, salt och socker. Låt sjuda på låg värme i cirka 30 minuter, tills kycklingen är mör och såsen har tjocknat.
  7. Smaka av med eventuellt mer kryddor eller vinäger för att balansera smakerna.
  8. Servera i skålar, klicka lite turkisk yoghurt över och strö över färsk koriander vid servering.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.