Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vinbräserad krämig kyckling


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 kilo kycklinglårfiléer
salt, peppar, torkad timjan efter smak
smör att steka i.
1 stor purjo eller 2 medium
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
150 g champinjoner
2 msk konc. kycklingfond
4 dl Riesling
4 morötter
12 dl Creme Fraiche, syrad grädde eller vanlig grädde
1/2 citron, saften
2 dl riven parmesan
smaka av med salt och peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Stek kycklinglårfiléer i smör. Salta och peppra.
Lägg över på fat.
Strimla purjolök, finhacka schalottenlök och vitlök, halvera champinjoner och stek dem i smör eller kokosolja utan smak) i 7-8 min.  Salta och peppra.
Lägg över lökfräset i ugnstålig panna / gryta. Lägg kycklingen ovanpå. Skala morötter och dela både på längden och bredden. Häll på konc. fond och vin. Låt allt bräsera i ca 10 min.
Häll av vätskan (ta hjälp av ett lock) och red med grädde och parmesan. Pressa i citron och smska av med salt och peppar. Häll över den gräddredda vinsåsen över kycklingen.
Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.