Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vetebröd i långpanna med philadelphia fyllning


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 30

Ingredienser

5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 paketjäst för söta degar
1 dl strösocker
1 msk nystött kardemumma
0,5 tsk salt
1012 dl vetemjöl

Fyllning : 
150 gram rumsvart smör
200 gram naturell färskost (typ philadelphia)
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker eller motsvarande vaniljessens


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Skär smöret i tärningar, låt bli rumsvarmt.
Värm mjölken till 37 gr. Häll mjölken i bunke och smula ner jästen.
Rör ner det mjuka smöret i vätskan. Rör sedan ner socker, stött kardemumma, salt och mjöl i bunken och sätt igång köksmaskinen med degkrok.
Arbeta degen 10 minuter.
Häll upp degen i smord mindre långpanna och låt den jäsa under bakduk i 40 minuter.
Vispa ihop fyllningen med elvisp och skeda in smeten med hjälp av en sked. Strö pärlsocker ovanpå.
Pensla med ägg och sätt in mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kontrollera gärna med sticka så brödet är klart och inte kladdig.