Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Västerbottensostpaj – glutenfri, low carb


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

PAJDEG
3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrön
1 msk pulveriserat psyllium (Lindroos)
1 tsk salt
25 gram smör
1 ägg

FYLLNING
300 gram riven västerbottensost
3 ägg
2 dl vispgrädde
lite salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.
Mixa mandelmjöl och sesamfrön till ett mjöl. Blanda ner resterande ingredienser och mixa till en deg.
Tryck ut i pajform eller springform som är ca 24 cm i diameter och nagga botten med gaffel.
Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
Grädda pajskalet i ca 10 minuter tills det har fått lite färg. Ta sedan ut skalet och höj ugnen till 225 °C.
Lägg den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop ägg och vispgrädde och häll över osten.
Grädda i ca 20 minuter i nedre delen av ugnen tills pajen stelnat. Servera den ljummen eller rumsvarm.
Garnera gärna med hackad rödlök, crème fraiche, dill och löjrom.