Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Varm asiatisk räksallad med japansk sesamdressing


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 dl Cashewnötter
2 pak choi
1 knippe Rädisor
180 gr Böngroddar
12 Sugarsnaps
12 minimajs
1 dl tinade, kokta edamamebönor

1 kruka Thai basilika
1 kruka Koriander
400 g räkor, skalade
2 paket nudlar (Better Than Noodles)
2 avokados, tärnade
1 lime, klyftor
2 msk neutral rapsolja alt kokosolja att steka i

Dressing:
3 msk rostade sesamfrön
1 lime, pressad
2 msk sesamolja
3 msk soja
1 röd chili, urkärnad och finhackad
2 msk riven ingefära
2 tsk honung eller fibersirap


Instruktioner

Rosta sesamfröna i het panna, blanda ihop med resterande ingredienser i dressingen.
Skölj nudlarna och klipp dem i mindre bitar.
Skär alla grönsaker i mindre bitar, rädiskorna i skivor, grovhacka basilikan och koriandern.
Hacka cashewnötterna och stek i olja med nudlar och grönsakerna. Rör ner räkorna och dressingen och låt det bli varmt. Servera genast med limeklyftor.