Ingredienser
- 1 litet blomkålshuvud
- 1 rödbeta, rå
- 2 ägg
- 1 purjolök (vita)
- 150 g smakrik riven ost
- ¾ msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- salt, peppar
- Laxmousse:
- 200 gram lax, kallrökt
- 100 gram färskost, naturell
- 2 dl Creme fraiche
- 1 liten rödlök, finhackad
- salt, peppar
- Garnering: finhackad rödlök och löjrom eller stenbitsrom
Instruktioner
- Mixa rödlök och la i en matberedare med S-kniv. Lägg i färskost och creme fraiche och mixa ihop lite snabbt. Ställt kallt 1 timme.
- Riv blomkålen och rödbetan grovt på rivjärn eller i matberedare. Strimla purjolöken.
- Rör ihop med övriga ingredienser. Låt stå ett tag.
- Stek i smör eller kokosolja utan smak tills rakorna fått fin färg!