Vaniljpannacotta på kvarg med jordubbar

av Åse

I förrgår blev det en liten dessert efter zucchinilasagnen.
Jag gjorde en gammal klassiker nämligen pannacotta på grädde och kvarg. Jag tycker oftast att på enbart grädde blir det så mäktigt och stabbigt.
Det här blev fräscht och i min smak!
Denna desserten innehåller sötningsmedel och det är självklart valfritt, vill man inte ha det kan man använda naturell kvarg och söta med det man vill eller avstå.
012A8146


Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vaniljpannacotta på kvarg med jordubbar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Pannacotta

  • 2 blad gelatin
  • 2 dl grädde
  • 3 dl vaniljkvarg utan socker
  • 3 tsk sötning (ica sötströ är mitt val)
  • 1/2 dl jordgubbssylt utan socker *
  • Saften och skalet av 1 lime

Topping

  • 10 jordgubbar
  • 2 passionsfrukter

Instruktioner

  1. Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädde och sötning.
  2. Rör ner gelatinbladen och låt svalna några minuter. Blanda ner vaniljkvarg, sylt och lime. Skeda upp i 4 mindre glas och låt stelna i kylskåp 3-4 timmar.
  3. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet.
  4. Blanda jordgubbarna med passionsfrukten och skeda över pannacottan vid servering.

Notering

  • * Önos har en variant annars fungerar det hur bra som helst med att värma tinade frysta jodgubbar i en kastrull och mosa med gaffel till sylt, söta efter behov.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

9 kommentarer

Ewa 2 maj, 2020 - 13:09

Så goda, bästa receptet❤️

Svara
Åse 2 maj, 2020 - 13:29

Härligt att det smakade! 😍

Svara
Caroline 16 juli, 2016 - 00:59

Åh så gott! Men du….. tror du detta går att göra utan gelatinbladen? Jag är vegetarian och äter inte gelatin då det kommer från djur ju… jag vet att det finns agar agar, men har inte kommit till att prova det ännu. Tänkte mest bara fråga vad du tror… det stelnar såklart inte på samma sätt utan gelatin…
Kramisar!! <3

Svara
Amanda 12 juli, 2016 - 16:48

Så himla enkelt och supergott!

Svara
Åse 13 juli, 2016 - 10:08

Visst var det!? =)

Svara
Lotte 10 juli, 2016 - 18:01

Så GOTT det ser ut 🙂 Här blir det blåbärspaj för vi har varit i skogen idag. Kantareller och blåbär finns det gott om 😉
http://www.lotte4.blogspot.se

Svara
Anna 10 juli, 2016 - 17:45

Det ser ljuvligt gott ut! Får bli nästa helg. Tack för en väldigt härlig och inspirerande blogg. Jag plockar många recept både från dina böcker och bloggen.

Svara
Stina 10 juli, 2016 - 17:40

Så gott? Vilken vaniljkvarg använde du?
Vänligen
Stina

Svara
Åse 10 juli, 2016 - 17:41

Jag gillar Lindahls! =)

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.