8,2K
Skriv ut
I förrgår blev det en liten dessert efter zucchinilasagnen.
Jag gjorde en gammal klassiker nämligen pannacotta på grädde och kvarg. Jag tycker oftast att på enbart grädde blir det så mäktigt och stabbigt.
Det här blev fräscht och i min smak!
Denna desserten innehåller sötningsmedel och det är självklart valfritt, vill man inte ha det kan man använda naturell kvarg och söta med det man vill eller avstå.
Skriv ut
Vaniljpannacotta på kvarg med jordubbar
Ingredienser
Pannacotta
- 2 blad gelatin
- 2 dl grädde
- 3 dl vaniljkvarg utan socker
- 3 tsk sötning (ica sötströ är mitt val)
- 1/2 dl jordgubbssylt utan socker *
- Saften och skalet av 1 lime
Topping
- 10 jordgubbar
- 2 passionsfrukter
Instruktioner
- Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädde och sötning.
- Rör ner gelatinbladen och låt svalna några minuter. Blanda ner vaniljkvarg, sylt och lime. Skeda upp i 4 mindre glas och låt stelna i kylskåp 3-4 timmar.
- Skär jordgubbarna i mindre bitar. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet.
- Blanda jordgubbarna med passionsfrukten och skeda över pannacottan vid servering.
Notering
- * Önos har en variant annars fungerar det hur bra som helst med att värma tinade frysta jodgubbar i en kastrull och mosa med gaffel till sylt, söta efter behov.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
9 kommentarer
Så goda, bästa receptet❤️
Härligt att det smakade! 😍
Åh så gott! Men du….. tror du detta går att göra utan gelatinbladen? Jag är vegetarian och äter inte gelatin då det kommer från djur ju… jag vet att det finns agar agar, men har inte kommit till att prova det ännu. Tänkte mest bara fråga vad du tror… det stelnar såklart inte på samma sätt utan gelatin…
Kramisar!! <3
Så himla enkelt och supergott!
Visst var det!? =)
Så GOTT det ser ut 🙂 Här blir det blåbärspaj för vi har varit i skogen idag. Kantareller och blåbär finns det gott om 😉
http://www.lotte4.blogspot.se
Det ser ljuvligt gott ut! Får bli nästa helg. Tack för en väldigt härlig och inspirerande blogg. Jag plockar många recept både från dina böcker och bloggen.
Så gott? Vilken vaniljkvarg använde du?
Vänligen
Stina
Jag gillar Lindahls! =)