Våffelfeber och ekogott!

av Åse

Heeeeeeej fredag!!
Jag hade förväntat mig vackert väder och värme i dag men serru så blev det inte :(( Men helgen ska vara varm i allafall!
I morse vid 7:15 blev jag uppringd av goa Matilda på Morgon i P4 Malmöhus (1,15 timme in i programmet om ni vill lyssna) och fick berätta vad som händer i Helsingborg i helgen 🙂
För mig och Sara och antagligen lillasyster så blir det Beach Club Gröningens sommarfest! Kuuuul!
I går var jag nere hos Ingela på Lchfbutiken och signerade lite böcker som hon ska ha till salu. Och så passade några läsare på att hälsa på! SÅ KUL! Bla goa Magda och duktiga Viktkamp!
IMG_0145


Söta Magda och jag.
 
IMG_0146
Smaskiga kolhydratsnåla alternativ!
 
I går fick jag hem ett nytt våffeljärn jag beställt! Googlade upp det som fått bäst i test och klickade hem. En dubbel Åviken Classic 905
Jisses så bra det är!!! Våfflorna blir galet frasiga! Gjorde kesoplättarna i det och det blev verkligen frasvåfflor!
Lite 48% grädde och osötad jordgubbssylt och jag lär stå mig fram till kvällen nu =)
Med hem från Ingela följde även en hel del ekologiskt, kravmärkt och biodynamiskt hem!! ojoj! Bla kalvfärs från Sunnantorps gård! Det var det köttet vi åt hos Klara Desser förra fredagen! Sååååå mört och BRA kött!
Så det blir nog några goda biffar i kväll med någon smarrig sås!
IMG_0170

IMG_0173
IMG_0177

 
I morgon är det 1 vecka kvar till NEW YORK! =)=)=)=)
 

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

14 kommentarer

Sandra 4 augusti, 2013 - 13:11

Hej! Jag har nu försökt ett antal gånger att göra kesoplättar i detta våffeljärnet utan att lyckas. Varje gång fastnar all smet i järnet. Hur gör du??!!! =) Har du i smör/kokosfett i smeten?

Svara
Anja 6 juli, 2013 - 08:07

hej kul med lite nytt trots att det är lite bökigt att vänja sig att hitta! Men sidan ser trevlig ut!

Svara
Therese 6 juli, 2013 - 06:36

Har för ett tag sedan hittat dig och denna fantastiska blogg men kan vid bytet inte längre hitta din receptbank.
Förvisso använder jag mest min IPhone och surfar på. Men var finns arkivet nu?
Vänligen Therese
Tack för en bra blogg och enorm inspirations källa!!!

Svara
Åse 6 juli, 2013 - 07:08

Den finns i mnenyn under Recept, där hittar du de olika kategorierna!

Svara
Viktkamp 5 juli, 2013 - 20:17

Här i Malmö har det varit varmt idag =) Så skönt!!
Vad sugen på våfflor man blev nu få 😉 Kanske man skulle göra till lunch imorgon =)
Kramar

Svara
Marie 5 juli, 2013 - 19:39

Är en våffla en portion kesoplätt?
Tack för en underbar blogg

Svara
Åse 6 juli, 2013 - 07:08

Nej det blir 2 våfflor per portion =)

Svara
Tina Johansson 5 juli, 2013 - 18:00

Oj, det måste jag testa! Kesoplättarna är verkligen en favorit!
Ett Åviken våffeljärn fick jag av min kära mormor när jag flyttade hemifrån, 1988. Det har blivit mååånga våfflor på det genom åren, och det fungerar fortfarande lika bra (peppar, peppar…) Hon visste vad hon gjorde min kära mormor <3

Svara
Magda 5 juli, 2013 - 15:08

Kul att ääntligen få träffa dig! Härlig person du är Åse 🙂
Ha en fin helg. Mvh Magda

Svara
Anita 5 juli, 2013 - 11:28

Har haft ett sådant våffeljärn i många år. Är jättenöjd med det. Hoppas du får en fin helg. 🙂

Svara
Karin 5 juli, 2013 - 11:28

Detta våffeljärn är det bästa som finns!!!! Vi har det på förskolan där jag arbetar och är suveränt……. Blir alltid bra våfflor. Kommer bli ett när vårt därhemma slutar fungera.
Ha en bra helg!
/Karin

Svara
Emschen 5 juli, 2013 - 11:08

Alltså jag måste nog prova göra de där kesoplättarna någon gång. Jag har en kompis som gör plättar på banan istället för mjöl men de har jag inte heller provat än.
Ha en fin helg!

Svara
Pia 5 juli, 2013 - 10:39

Jag har haft just sånt våffeljärn i flera år. Funkar utmärkt fortfarande.

Svara
Åse 5 juli, 2013 - 11:01

Vad kul! Verkligen gediget verkar det vara!!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.