9,2K
Hej på er!
Redan mitt i veckan minsann! Jag är busy busy nu dagarna innan jag åker iväg på utbildning i Spanien men här kommer ett härligt recept som vi åt till kvällsmat i går.
Typ min favorit när det kommer till ugnsomelett och det får nog bli första målet senare idag!
Massor av nyttigheter i den här! SLURP!
Spenat i botten, smörstekt lök…
….toppad med kallrökt lax
….. riven lagrad ost
…äggstanning och sparris!
Till det en pepparrotscreme!
Perfekt till matlådan, till buféen, till lunch, till kvällsmat/middag you name it!
Skriv ut
Ugnsomelett med rökt lax, spenat och sparris
- Portioner: 6
Ingredienser
- 8 ägg
- 1 dl grädde
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- peppar
- Spenat 450 g fryst
- 1 gul lök
- 200 gr. kallrökt lax
- 1 dl lagrad ost som västerbotten
- 1 knippe Sparris
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr. Vispa ihop ägg, mjölk/grädde och salt och peppar. Fräs spenaten i stekpanna tills all vätska kokat bort. Salta och peppra, lägg i botten på en ugnsform. Fräs finhackad lök i smör och lägg ovanpå. Fördela laxen ovanpå, sedan den rivna osten och sedan äggstanningen. Skär bort den grova stammen på sparrissarna och koka upp snabbt, häll av i durkslag. Lägg ner sperrisen i äggstanningen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Lägg eventuellt på ett folie sista 10 minutrarna. Låt stå kvar i ugnen på efetrvärme i ca 5 minuter och låt sedan svalna innan den serveras.
- Skär i portionsbitar vid servering.
10 kommentarer
Jättegod! Åt den med sallad och romsås. Supergott!
Testar gärna verkar super gott 😀
Åh vad den ser god ut, ska prova:)
Jag gjorde en omelett till kvällen nu , bara slängde ihop lite tomater, spenat , dill och kavli kräftost, mycket gott:)
Åh, perfekt snabblunch till de där lediga, stressiga dagarna då man liksom inte har tid att laga mat.. Bara för att man bokar in precis alla ”måsten” på just de dagarna..
Än en gång räddar du min lunch!
Tack! /ÅsaS
Ser såååå gott ut, älskar alla former av omelett:)
En liten fråga bara, 1dl grädde är det inte för lite vätska till 8 ägg??
Uppskattar din blogg massor, brukar vara dålig på att kommentera bara:( Tack för all inspo! Anna
Nej det är perfekt 🙂
Kul du gillar
Haha lite typos! Skulle vara 😊 och inte ☹️ och gillar, inte gullar! 😁
Denna brukar jag åxå göra👌 så god, blandar ibland pepparrot i äggstanningen och det blir kanoners👌 kul med utbildningen du ska på…
Tack för dina fina foton och beskrivningar. Man blir så sugen på allt du lägger upp! Detta måste testas.
Tack Pernilla, kul att höra! =)