En enkel men ack så god sallad nu i grilltider! Passar även till buffén, gör en större portion .
Om man inte tycker om chevre (getost) så kan man ha feta eller annan vitost.
Man kan även blanda olika betor som gulbeta och polkabeta, blir snyggt och gott!
Även väldigt gott att ha rostad halverad delikatesspotatis i.
För att spara tid kan man ha kokta rödbetor men färska går ju också bra som man skalar och kokar.
Skriv ut

Ugnsgratinerade rödbetor med getost och baconströssel
- Portioner: 4
Ingredienser
500 g kokta rödbetor
150 g getost (chevre)
65 g småbladig sallad
1 msk flytande honung
2 msk mörk balsamvinäger
3 msk olivolja
salt, peppar
140 g bacon
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Klyfta rödbetorna och lägg i en ugnsform. Smula över getosten
Gratinera i ugnen tills betorna är varma och getosten fått färg.
Klipp baconet i små bitar och stek knapriga.
Lägg salladen på en tallrik och rör ihop honung, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar och dressa salladen.
Lägg rödbetorna och getosten ovanpå och toppa med bacon.
JUST NU!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

3 kommentarer
Hej alla glada! Två bra tips – för det första, det är mkt enklare att steka baconet i hela skivor och sedan smula det. För det andra – för att slippa stekoset lägg baconskivorna på bakpl pappersklädd plåt. Vik upp en smal kant runt om så stannar fettet på pappret. 200 grader 10-15 min. Superbra!
Varma hälsningar
Lotta.
Tänkte just på rödbetor och chèvre, då jag var ute i trädgården igår kväll och såg att betorna är alldeles lagom stora/små för att skördas. Såå himla gott! Så ikväll, alternativt imorgon blir det detta (eller snarlikt) på min tallrik. Ska nog testa med knaprig bacon för sältan och krispets skull. I vanliga fall brukar jag ha solros- eller pumpakärnor.
Kram 💕
Gott även med frön, muuuuums!