Ingredienser
- 1 kg skinkschnitizel
- 1 gul lök
- 400 ml tomatkross av god kvalitet (MUTTI!)
- 1 oxbuljongtärning eller 3 msk konc. kalvfond
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk tamarisoja
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk herbes de provence
- lite chili flakes
- 1 dl grädde
- 10 st körsbärstomater
- 2 st mozzarella, skivade
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Smält smöret och stek skinkschnitzlarna på båda sidorna, de ska bara få färg. Salta och peppra under tiden.
- Lägg över i ugnsform. Finhacka löken och fräs i lite smör i panna. Vispa ur stekpannan som köttet stektes i med tomatkross, buljong, soja, tomatpuré och tillsätt kryddor. Rör ner grädde och lök och låt allt sjuda i ca 5 minuter. Häll såsen över köttet och skiva mozzarella ovanpå. Gratinera mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.