Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ugnsgratinerad skinkschnitzel i tomatsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 kg skinkschnitizel
  • 1 gul lök
  • 400 ml tomatkross av god kvalitet (MUTTI!)
  • 1 oxbuljongtärning eller 3 msk konc. kalvfond
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tamarisoja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk herbes de provence
  • lite chili flakes
  • 1 dl grädde
  • 10 st körsbärstomater
  • 2 st mozzarella, skivade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Smält smöret och stek skinkschnitzlarna på båda sidorna, de ska bara få färg. Salta och peppra under tiden.
  3. Lägg över i ugnsform. Finhacka löken och fräs i lite smör i panna. Vispa ur stekpannan som köttet stektes i med tomatkross, buljong, soja, tomatpuré och tillsätt kryddor. Rör ner grädde och lök och låt allt sjuda i ca 5 minuter. Häll såsen över köttet och skiva mozzarella ovanpå. Gratinera mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.