Ugnsgratinerad skinkschnitzel i tomatsås

av Åse

När vi äter fläskkött i vår familj så blir det oftast någon form av gratäng eller långlagat. Det är ett enkelt sätt att få torra kotletter saftiga!
I förrgår så blev det den här rätten! Mumsigt! Goda kryddor, fräscht med tomatsås.



Jag severade min zucchini- och svamppaj till. Gottigt! 

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ugnsgratinerad skinkschnitzel i tomatsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 kg skinkschnitizel
  • 1 gul lök
  • 400 ml tomatkross av god kvalitet (MUTTI!)
  • 1 oxbuljongtärning eller 3 msk konc. kalvfond
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tamarisoja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk herbes de provence
  • lite chili flakes
  • 1 dl grädde
  • 10 st körsbärstomater
  • 2 st mozzarella, skivade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Smält smöret och stek skinkschnitzlarna på båda sidorna, de ska bara få färg. Salta och peppra under tiden.
  3. Lägg över i ugnsform. Finhacka löken och fräs i lite smör i panna. Vispa ur stekpannan som köttet stektes i med tomatkross, buljong, soja, tomatpuré och tillsätt kryddor. Rör ner grädde och lök och låt allt sjuda i ca 5 minuter. Häll såsen över köttet och skiva mozzarella ovanpå. Gratinera mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.

 
SparaSpara
SparaSpara

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

1 kommentar

Gourmettjejen 6 augusti, 2017 - 12:38

Vilka fantastiska recept du delar med dig av. Jag testade Koreansk i helgen. Jättegott!
Varsågod:-)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.