Ingredienser
- 4 laxfiléer portionsbitar
- 1 dl majonnäs
- 1 dl creme fraiche
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl hackad persilja, dill och gräslök
- persillade
- salt, peppar, citron
Mos
- 300 g potatis
- 300 g blomkål
- 100 gram smör
- 1/2–1 dl mjölk eller grädde
- örtsalt, peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 gr.
- Smörj en ugnsform och lägg ner laxfiléerna. Salta, peppra och pressa en citron över.
- Blanda majonnäs, creme fraich, senap och hackade örter. Smaka av med persillade.
- Bred örtcremen över laxen och sätt in i ugnen. Använd gärna en termometer, när laxens innertemperatur är 47-48 gr är laxen klar.
- Koka blomkål och potatis (eller bara blomkål) mjuka i lättsaltat vatten (blomkålen tar ca 14 minuter på sig, potatisen 20 min) – låt rinna av och lägg tillbaka i kastrullen för att ånga av i ca 5-10 minuter på låg värme. Värm mjölken/grädden med smöret tills det smält och börjat sjuda. Vispa potatis/blomkål till mos och rör ner vätskan. Smaka av med örtsalt och peppar.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4