Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ugnsbakad lax i citronsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.7 från 3 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

800 g laxfilé (eller 6 portionsbitar laxfilé)
salt, citronpeppar
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk fiskfond
Salt, peppar
1 ekologisk citron allt skal o saften från 1 halva
1 knippe dill, grovt hackad
< 1/2 krm Gurkmeja
1 dl riven parmesan


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Lägg den frysta laxen i en ugnsform. Salta och peppra.
Vispa ihop såsen i en kastrull och färga den med gurkmejan. Smaka av med salt och peppar.
Häll över laxen och riv parmesan över laxen. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Dra på grillen på vredet (300 g) och kör i 10 minuter till.
Ta ut och servera med valfritt tillbehör.