Nu när det är så fint väder i delar av landet så blir det ju mer grill, åtminstone här hemma!
Här kommer ett salt och härligt tillbehör till både köttbiten och fisken.
Variera fetaosten med t.ex. chèvre och de soltorkade tomaterna med rödbetor.
Receptet är med i min och Anna Halléns bok Fisk & Grönt 💚
Ugnsbakad fetaost med lök och chiliflakes
- Portioner: 2
Ingredienser
150 g fetaost i bit
½ rödlök
4 soltorkade tomater i olja
2 msk grovhackad grön paprika
2 msk olivolja
2 tsk chiliflakes
2 tsk torkad oregano flingsalt och peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 °C.
Halvera osten. Skiva löken tunt och strimla den torkade tomaten.
Smula fetaosten i två små ugnsformar, det går givetvis bra att använda en större form också.
Lägg lök, tomat och paprika på fetaosten. Ringla över olivoljan, strö på chiliflakes, oregano, flingsalt och lite peppar. Vänd ihop alltsammans.
Gratinera i 10–15 minuter tills osten blivit lite krämig och fått fin färg.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)