Ugnsbakad avokado med ägg och rökt lax

av Åse

God morgon på er!

Hoppas ni sovit gott! I dag skiner solen och vi ska gå ner och få något i magen tänkte vi =)
Här kommer ett frukostrecept till er!

Varm avokado är otippat gott. Tillsammans med ägget och laxen blir det en perfekt förrätt eller varför inte en mättande frukost som sagt?

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ugnsbakad avokado med ägg och rökt lax


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 stora avokador
8 små ägg
120 g kallrökt lax
salt och peppar
chili flakes och/eller färsk dill


Instruktioner

Sätt ugnen på 220 °C.
Dela avokadorna på längden och ta bort kärnorna.
Om hålet ser litet ut gröp ur lite med en sked så att ett ägg får plats.
Lägg avokadorna på ett galler så de står stadigt.
Strimla laxen och fördela i hålen.
Knäck varje ägg i en skål och skeda först över gulan, och sedan så mycket vita att det fyller avokadohålet.
Salta och peppra.
Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter.
Strö över chiliflakes och dill och servera avokadorna ljumna.

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.