Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tryffelburgare med jalapeño


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

400 g högrevsfärs, gärna minst 20%
salt, peppar
1/2 silverlök

Tryffelmajonnäs:
1/2 dl majonnäs av god kvalitet (hellmans eller egengjord rek jag)
2 msk creme fraiche
tryffelolja efter smak (ca 1 tsk)
salt, peppar

Topping:
8 inlagda jalapenos, gärna röda
24 msk rostad lök
4 skivor saltgurka
2 salladsblad
(2 skivor stekt bacon)
Hamburgerost, Pepper Jack eller röd cheddar


Instruktioner

Skiva löken och lägg i iskallt vatten några minuter.
Plocka sedan upp löken ur vattnet så den får torka.
Rör ihop tryffelmajonnäsen.
Gör lösa färsbollar av högrevsfärs.
Hetta upp en gjutjärnspanna (Jag satte min induktion på vred 8 av 10) och lägg i färsbollen, ta ett plant tillhygge och pressa till i 10 sekunder! Inte för hårt så de blir för platta dock, de ska vara runt 7-8 mm.
Använd tex en tjockbottnad kastrull.
Salta och peppra och när det börjar tränga fram köttsaft vänd burgarna, salta och peppra och låt biffen gå i ca 1 minut till. Ta bort från platta, lägg på ostskivor och lägg på ett lock så osten smälter.
Bred rejält med tryffelmajonnäs på botten och överdelen av ett hamburgerbröd (eller valfritt bröd) eller på salladsblad.
Lägg på saltgurka, två burgare, silverlök, jalapenos, rostad lök, ev bacon.