Ingredienser
250 g mascarpone
200 gr. färskost
½ dl sockerfritt florsocker (Jag mixar Nick’s Use like sugar till fint pulver)
1 ½ dl grädde
1 tsk ekologiskt vaniljextrakt
Jordgubbssallad
500 g jordgubbar
saft och rivet skal av 1 citron
1 tsk vaniljextrakt
(1 msk Amaretto eller Limoncello)
Mandelcrunch
50 g smör
1 ½ dl mandelmjöl
1 msk sötning
1 tsk vaniljextrakt
Instruktioner
Rör ihop mascarponen och färskosten till en slät kräm.
Tillsätt florsockret, vaniljextraktet och grädden och vispa ihop allt till en fluffig smet.
Ställ kallt.
Skär jordgubbarna till salladen i bitar.
Vänd ner citronsaft- och skal och vaniljextraktet.
Tillsätt ev. Amaretto eller Limoncello.
Ställ kallt.
Sätt ugnen på 180 °C.
Rör ihop smält smör, mandelmjöl och sötning.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Lägg plastfolie ovanpå och kavla ut till en tunn platta. Se till att kanterna inte blir för tunna då bränns de lätt. Ta bort plastfolien. Dra över papperet till en ugnsplåt.
Grädda i ca 7–8 minuter tills crunchen blivit gyllenbrun.
Låt svalna och bryt i bitar.
Varva mascarponekrämen och jordgubbssalladen i glas. Toppa med mandelcrunch.